У Рівному шукають претендентів на здобуття міської літературної премії імені Уласа Самчука.

13.01.2019 15:30   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Управління культури і туризму оголосило, що до 11 лютого 2019 року вони приймають пропозиції щодо претендентів на здобуття міської літературної премії імені Уласа Самчука, інформує сайт міськради.

Місто започаткувало власну літературну нагороду в  2013 році. Її присуджують до дня народження Уласа Самчука (20 лютого) за літературні та публіцистичні твори, які збагачують духовний світ наших сучасників, будять історичну пам'ять, національну свідомість та самобутність. Це персональна премія, присуджується авторові один раз за життя. А пропозиції щодо претендентів на здобуття приймають від органів державної влади та місцевого самоврядування, творчих спілок, культурно-мистецьких, наукових та навчальних закладів, громадських організацій та самовисуванням.

На здобуття премії щорічно висуваються літературні твори, опубліковані окремими книгами чи в журналах, інших друкованих виданнях які вийшли друком протягом останніх трьох років, але не пізніш як за два місяці до їх висунення на здобуття Премії.

Документи на здобуття Премії подаються в управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради до 11 лютого поточного року за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 15, тел. 260819, 260837, email: turism70@ukr.net.

Комітет із присудження міської літературної Премії імені Уласа Самчука в  складі 11(одинадцяти) осіб проводить розгляд, обговорення, оцінку творів та визначення лауреатів Премії імені Уласа Самчука..

Особам, яким присуджується Премія, присвоюється звання лауреатів премії імені Уласа Самчука, вручається диплом, нагрудний знак та грошова винагорода.

Премія може бути присвоєна посмертно. Тоді диплом, нагрудний знак  та грошова винагорода вручається членам родини.

Але якщо не знайдеться гідного претендента, Комітет має право  не присуджувати її в поточному році.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews