Різдвяна феєрія в Теребовлі (Фото, Відео)

16.01.2019 13:13   Опубліковано : Віктор Аверкієв
Джерело: TeNews

14 січня 2019 року в Теребовлі на майдані біля пам’ятника князю Васильку Теребовлянському, де красуються й Новорічно-Різдвяні ялинки, відбувся шостий фестиваль «Різдвяна феєрія», організований міською радою і який вже став традиційним для міста.

У фестивалі взяли участь п’ять центрів КІД об’єднаної Теребовлянської ТГ, а також прибуло багато гостей, зокрема, з польських міст-побратимів, завітали на свято і маса мешканців зі всієї Теребовлянщини.

Кожен центр КІД мав свою окрему ятку, де представляв різноманітні Різдвяні страви – найперше, кутю, пампухи, солодощі, шинки, ковбаси і навіть гарячий борщ та багато іншого. Від міської ради обабіч сцени варився у великому котлі узвар із фруктової суші й кожен бажаючий міг зігрітися. Крім того, на майдані розгорнулося ціле міні-містечко майстрів народної творчості, які представляли різноманітні свої вироби, сувеніри.

Відкрив свято та виступив з вітальним словом міський голова Сергій Поперечний. Він, зокрема, сказав: «Христос рождається, дорогі краяни та гості міста! Також вітаю вас із Новим старим роком, із Василієм! Нехай збудуться всі ваші мрії та прагнення у цьому році. Сьогодні колективи центрів КІД подарують вам свої дарунки у колядках та сценках, пригостять смачними стравами, порадують серця».

І дійство розпочалося загальною колядою. Потім представники молодіжної міської ради поставили цікаву сценку прямо посеред майдану, в якій символічно ніби боролися світлі та темні сили в образі білих ангелів та чорних чортів.

На головній сцені творчі колективи ЦКІД змінювали один одного, показували своє мистецтво і веселили душі глядачів.

Від стужі зимового дня артисти та гості міста могли зігрітися у наметі поза сценою. Його розклали на пропозицію міської ради військові. Командир дивізіону військової частини А-3215, що дислокується в Теребовлі, Андрій Скляр повідомив: «Ми встановили військовий намет на 20 чоловік з обігрівом для учасників свята, проте там може розміститися й більше людей. Найбільше приходили грітися діти, вони змінювали один одного. За загальною безпекою стежили наші два бійці, так, що було все добре і всі задоволені».

Багато учасників свята прямо біля своїх яток співали колядок, імпровізовано організовували ігри для дітей та дорослих. А також зазивали та пригощали охочих власноруч приготованими святковими стравами.

Марія Гузьо із с. Довге, учасниця аматорського колективу «Янівчанка» розповіла: «Ми в захваті від сьогоднішнього свята і з охотою їхали на нього. Нас прибуло більше 20 чоловік із сіл Довге та Долина. Дякуємо організаторам свята, а також нашому директору ЦКІД с. Довге пані Марії Туркулі, нашим активістам Павлу Бачинському, Андрію Прусаку і всім-всім учасникам! Христос сі рождає! Славімо Його!»

Такої ж думки про свято і всі гості міста, а гурт поляків не втримався і також разом зі всіма пішов у танок.

Переможцями фестивалю визначили Теребовлянський центр КІД, бо він представив найбільше надзвичайно цікавих номерів. Мер міста вручав грамоти та подарунки учасникам, з яких, зокрема, були й фотоапарати.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото автора


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews