Пельмені, які здатні здивувати. Нестандартний рецепт тіста
Джерело: То є Львів
Не святкова та не особлива, але така улюблена страва, як пельмені, готується в кожному будинку.
На відміну від вареників начинка тут однотипна – рубане або пропущене через м’ясорубку м’ясо. Існує думка, що саме від фаршу залежить 80% успіху страви. А як щодо тих 20%?
Приготуйте незвичайне тісто на кефірі і з кропом. Воно краще і на смак, і на вигляд – такі собі оригінальні пельмені, відразу і не зрозумієш, чому тісто відрізняється. І воно зовсім не пісне, як в більшості рецептів! Подаруйте радість собі і родині.
Інгредієнти
- Пшеничне борошно – 600 г
- Кефір – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 1 ч. л.
- Свинячий фарш – 500 г
- Цибуля – 1 шт.
-Часник – 4-5 зуб.
- Кріп – 1/2 пучок, або сушений
- Сіль – за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
Як приготувати
1. Збийте яйце з щіпкою солі. Додайте теплий кефір і соду. Ретельно перемішайте ці складові. Відставте масу в сторону на 15 хвилин.
2. Помийте кріп і видаліть грубі стебла. Підсушіть зелень паперовим рушником і дрібно порубайте. Якщо нема свіжого, додаємо сушений. Додайте кріп в яєчно-кефірну масу. Змішайте все.
3. Потроху додайте все борошно. Замісити тісто на пельмені.
4. Закутайте його в рушник і відставте на 20 хвилин.
5. Посипте фарш спеціями. Додайте подрібнену цибулю і часник. Залийте кілька лаврових листочків 50 мл окропу. Остудіть рідину і додайте у фарш. Це додасть йому приємного аромату.
6. Розкачайте тісто на чистій робочій поверхні. Виріжте однакові кружечки (приблизно по 4 см в діаметрі).
7. Сформуйте кульки з фаршу. Помістіть по кульці в кожен кружечок з тіста і зліпіть пельмені.
8. Закип’ятіть воду, посоліть її і додайте лавровий лист. Варіть пельмені до 10 хвилин .
Готово!
Читайте більше на TeNews.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: То є Львів