Засипана капуста: смачна страва, рецепт якої знають тільки бабусі

28.01.2019 22:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Українці сьогодні

Засипана капуста. Надзвичайно смачна страва, яку готувати вміє тільки бабуся! Цю подільську смакоту ви полюбите з першої ложки! Ділюся особливим рецептом!

Для цієї смачної страви знадобиться:

- 700 г квашеної капусти,

- 1,5-2 скл. пшона,

- 1 скл. сметани (краще домашньої),

- 1 скл. молока,

- 1 ст. л. борошна,

- цибулина,

- сало,

- часник.

Квашену капусту відварити до готовності, води залишити, щоб тільки покрила капусту. Зверху висипати промите пшоно, не перемішувати (якщо перемішати, пшоно може пристати до дна каструлі і пригоріти). Варити до готовності пшона.

Тим часом дрібно порізану цибульку підсмажуємо на олії до золотистості, вливаємо сметану, добре прогріваємо до загустіння.

Коли пшоно розвариться, беремо колотівку і починаємо інтенсивно розминати до однорідності… так робила моя бабуся, але тепер більш зручний спосіб — комбайн.

Закидаємо вміст каструльки разом з сметанним соусом в комбайн, насадка «ніж», і розбиваємо до однорідності. Повертаємо все в каструлю, ставимо на вогонь, солимо, вливаємо молоко, розмішане з борошном (борошно, щоб молоко не звернулось), помішуючи колотівкою, варимо хвилин 10.

Сало довільно порізати і підсмажити до шкварок. Подавати страву, поливши зверху шкварками, їсти вприкуску з часником.

Під час посту цю страву теж варили, тільки без молока і сметани, поливали зверху підсмаженою на олії цибулькою…

Смачного!


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Українці сьогодні