На Буковині боржникам зі сплати аліментів пропонуватимуть роботу

01.02.2019 23:11   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

В Управлінні державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області відбулася  спільна нарада з представниками Чернівецького обласного центру зайнятості та управління Держпраці області.

Під час зустрічі обговорили питання співпраці між структурами щодо зайнятості осіб, які мають майнові зобов’язання за рішенням суду, зокрема й тих, хто має заборгованість зі сплати аліментів. Міністерство юстиції підписало з Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці два меморандуми про співробітництво, які забезпечать подальше покращення показників повернення заборгованих батьками аліментів дітям. Співпраця передбачає обмін інформацією, надання консультацій, роз’яснювальну роботу серед  громадян.

«Чимало боржників аліментів пояснюють свої борги перед дітьми відсутністю роботи. Аби покращити ситуацію, дати можливість таким громадянам заробити, а дітям отримати законні кошти й налагоджуємо таку співпрацю. Ми матимемо інформацію щодо вакантних посад в області, пропонуватимемо боржникам працевлаштовуватися, або ж  направлятимемо їх на роботу через інструмент суспільно корисних робіт. Окрім того  посилимо роботу в напрямку виявлення громадян, котрі працюють нелегально і не сплачують ані кошти своїм дітям, ані податки державі», - зазначив заступник начальника управління–начальник управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Олександр Малий.

Про це повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews