Стартувала реконструкція відділення променевої терапії онкодиспансеру у Чернівцях

05.02.2019 09:24   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У Чернівецькому обласному онкологічному диспансері відбулась робоча виїзна нарада з питань початку реконструкцію відділення променевої терапії, яке здійснюється у рамках співпраці Чернівецької обласної державної адміністрації та Державного агентства з питань надання міжнародної допомоги Румунії.

Нарада відбулась за участю керівництва Департаменту охорони здоров’я та Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Чернівецької ОДА, головного лікаря Чернівецького обласного онкологічного диспансеру Іллі Тащука та представників підрядної організації.

Під час наради медики та будівельники обговорили основні організаційні питання та ознайомились зі стартом реконструкції відділення променевої терапії.

«На капітальний ремонт даного об’єкта передбачено 75 тисяч євро. Фінансування забезпечує Державне агентство з питань надання міжнародної допомоги Румунії у якості благодійної допомоги. Наприкінці минулого року побував з робочим візитом у Бухаресті, зокрема й у даному агентстві. Тоді було підписано угоду. А попередньо представники Державного агентства з питань надання міжнародної допомоги Румунії відвідали об’єкт реконструкції й дали згоду на фінансування ремонтних робіт, - пояснює Олександр Пуршага. – Наразі тут розпочались і проводяться загальнобудівельні роботи – перепланування приміщень та проведення інженерно-технічних мереж».

Як відзначає Ілля Тащук, проведення капітального ремонту є дуже важливим для відділення променевої терапії онкодиспансеру, адже попри поточні ремонтні роботи, в 70-річній будівлі застаріли і зовсім зносились комунікаційні мережі. Відтак, вже майже 25 років у палатах відділення немає підводу і відтоку води та санвузлів, що створює величезний дискомфорт для важкохворих пацієнтів.

«Покращення умов перебування пацієнтів і роботи медиків є одним з першочергових. Переконаний, що це допоможе покращити мікроклімат у нашому закладі, - зазначив керівник онкодиспансеру. – Реалізації цього проекту саме в онкодиспасері посприяла підтримка і розуміння з боку крайової влади та керівництва Департаменту охорони здоров’я ОДА».

За матеріалами ЧОДА.

 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews