Наливайченко у Львівській обласній лікарні: «Забезпечимо фінансування медицини!» (Відео)

13.02.2019 22:36   Опубліковано : Новини Львівщини
Джерело: LvNews

Лідер Руху «Справедливість», кандидат у президенти Валентин Наливайченко сьогодні провів зустріч з лікарями Львівської інфекційної клінічної лікарні, пише - Справедливість.

У першу чергу, Наливайченко подякував медикам за їхню самовіддану працю, за те, що щодня рятують життя.

«Моя покійна мати все життя працювала медсестрою, і я знаю, яка важка ця робота. Дякую вам!», — сказав він.

Водночас прикро, що медицина в Україні постійно недофінансовується, не вистачає сучасного обладнання, якісних медикаментів, а лікарі через відсутність трудових і соціальних гарантій, через мізерні зарплати змушені шукати роботу за кордоном.

«Скоро наших хворих не буде кому лікувати», — зауважив кандидат у президенти.

У свою чергу, заслужений лікар України Любов Слєпова, яка теж була присутня на зустрічі, зауважила, що 4 тисячі 170 гривень – це цифра, яка відома кожному лікарю, оскільки це мінімальна зарплата, яка виплачується багатьом медичним працівникам.

«За півтора роки впровадження медичної реформи, яку почали зверху, немає результату: ні на верхах, ні на низах. Фінансування реформи таке, що змушує лікарів тікати в сусідні країни», — констатувала Любов Слєпова.

У відповідь Наливайченко розповів, що його президентська програма передбачає збільшення видатків на охорону здоров’я до 7% ВВП, і він знає, де взяти гроші.

«Нам посильно вернути з офшорів мільярди доларів, які виводились ще з часів Лазаренка і по сьогоднішню владу. Ми повернемо ці кошти та спрямуємо їх у розвиток – на медицину та освіту. Тим паче, все давно задокументовано – потрібні лише воля та бажання», — пояснив він.

Ще одне болюче для галузі питання – закриття лікарень, зокрема масово закриваються районні та вузькопрофільні медичні заклади. А подекуди лікарні ліквідовуються тільки через те, що комусь закортіло прибрати до рук їхнє приміщення у центрі міста. Дуже часто оборону проти таких рішень влади та місцевого самоврядування тримають самі колективи медзакладів. І тут їм дуже потрібна підтримка – активістів, політичних та громадських лідерів.

Наливайченко зазначив, що Рух «Справедливість» докладає чимало зусиль, щоб не допустити безглуздого закриття медичних закладів. Так, нещодавно активісти та юристи Руху допомогли відстояти Судововишнянську лікарню у Львівській області. І таких прикладів – по всій країні.

«Ми обов’язково відновимо фінансування медицини, повернемо районні лікарні. Щоб громадяни України на рідній землі мали можливість отримати доступні та якісні медичні послуги», — запевнив лідер Руху «Справедливість».


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews