«Знаки -логотипи» - нова виставка у Рівненському музеї

15.02.2019 15:30   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Сьогодні о 16.00 в  Рівненському обласному краєзнавчому музеї  відбудеться презентація персональної виставки Лії Безсонової «Знаки -логотипи», інформує сайт музею.

Знакова графіка завжди була однією з найбільш цікавих і привабливих галузей графічного дизайну  як для проектувальника, так і для пересічного спостерігача. Завдяки своїй стислій графічній формі знак якнайкраще втілює багатошаровість сенсів, стисло транслюючи певну візуальну ідею.

На виставці представлені кілька десятків знаків і логотипів, розроблених Лією Безсоновою за останні два десятиріччя, Цей зріз творчого доробку розкриває особливості індивідуального почерку авторки і дає змогу наочно дослідити поступову зміну стилістичних тенденцій у проектуванні. Абсолютна більшість експонатів -реалізовані проекти, значна частина яких була розвинена до повноцінного корпоративного візуального стилю тієї чи іншої організації, установи, бізнесу або торгової марки.

Виставка такого роду має значну практичну цінність, оскільки розгорнуті персональні презентації дизайнерів досі є рідкісним явищем на вітчизняних теренах. Експозиція адресована насамперед студентам профільних учбових закладів, які у майбутньому працюватимуть у царині графічного дизайну, а також усім, хто зацікавлений у ближчому знайомстві із сучасною проектною культурою.

Автором виставки є Лія Безсонова. Народилася в Луганську, Україна.

Початкову мистецьку освіту здобула в дитячій художній студії, а згодом у художній школі м. Лубни Полтавської обл. Випускниця Харківської державної академії дизайну і мистецтв, спеціальність «графічний дизайн» (1987). Заочно закінчила аспірантуру ХДАДМ за спеціальністю «Дизайн» (2013).

Авторка численних наукових розвідок у галузі історії та теорії графічного дизайну. Працює як дизайнер-графік, художниця та ілюстраторка з кінця 1980-х. Засновниця і арт-директорка дизайн-студії «DE.PO-Oдесa» (з 2000 р.). У 2003 р. пройшла стажування у рекламній агенції Tracey Locke Partnership Далас, США).

Виконала низку масштабних дизайн-проектів на замовлення українських і закордонних клієнтів (Німеччина, Франція, Чехія, Росія, Болгарія).

Член Спілки дизайнерів України з 1997 р.

Учасниця і призерка фахових заходів і конкурсів, таких як Міжнародна бієнале графічного дизайну «Золота бджола» (Москва, 1996, 2006), Київський міжнародний фестиваль реклами (2002), Тбіліський міжнародний фестиваль реклами (2002), «Українська зірка упаковки» (2000‑і), численні виставки Спілки дизайнерів України тощо.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews