Які пам’ятні дати та ювілеї планують урочисто відзначати у 2019 році на Рівненщині?

19.02.2019 16:30   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

На двадцять п’яту сесію обласної ради  планують  винести питання «Про відзначення на території Рівненщини пам’ятних дат та ювілеїв у 2019 році». Цей  проект рішення опублікований на сайті обласної ради.

Документ підготував заступник голови обласної ради Олексій Бучинський з метою збереження української національної пам’яті, консолідації та розвитку історичної свідомості жителів Рівненщини і належного відзначення та вшанування пам’ятних дат і ювілеїв, інформує прес-служба облради.

Так, на обласному рівні у 2019 році планують відзначати наступні дати:

- 870-річчя першої згадки про село Пересопниця, де видано всесвітньовідоме Пересопницьке Євангеліє;

- 110-річчя з дня народження Степана Бандери, ідеолога та організатора українського національно-визвольного руху, провідника українських націоналістів (1 січня);

- 100-річчя визнання міста Рівне столицею Української Народної Республіки (з 31 березня по 5 травня 1919 року);

- 90-річчя від дня створення Організації українських націоналістів (ОУН) – українського громадсько-політичного руху (3 лютого 1929 року);

- 75-річчя бою Української повстанської армії під Гурбами (21-25 квітня 1944 року);

- 25-річчя відродження Національного університету «Острозька академія», - йдеться у проекті рішення.

Відповідно проекту рішення, Рівненська обласна державна адміністрація має розробити план заходів із відзначення вищезгаданих дат. 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews