Швидкий, ніжний та дуже смачний медівник з чорносливом

19.02.2019 23:53   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Головні новини

Сьогодні ми з вами будемо готувати швидкий медівник з чорносливом. Пляцок готується дуже швидко, а виходить ніжним та дуже смачним з легкою карамельно-вершковою ноткою.

Інгредієнти

Для коржа:

- Мед (рідкий) – 2 ст.л.

- Сода – 1 ч.л.

- Яйця – 2 штуки.

- Борошно – 1 склянка та ще трішки.

- Масло – 100 г та ще на змащування форми.

- Цукор – 2 ст.л.

Для крему:

- Сметана (густа) – 600 мл.

- Чорнослив – 1/2 склянки бажано в’ялений та м’який.

- Цукор – 100 г.

Для оформлення:

- Горіхи або потертий шоколад.

Приготування

Мед вливаємо в каструльку, посипаємо содою, ставимо на найменший вогонь. Постійно помішуємо поки суміш не спіниться і не стане яскраво золотого кольору (близько 2 хвилин). Знімаємо з вогню та додаємо порізане на невеличкі шматочки масло.

Поки масло топиться збиваємо яйця з цукром. Перемішуємо добре медово-масляну суміш, додаємо до неї яйця та борошно. Тісто має бути як густа сметана.

Форму (22 см) змащуємо маслом та присипаємо борошном. Виливаємо тісто та ставимо у духовку на 25-30 хвилин при температурі 160 градусів. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Головні новини