У Заборолі урочисто відкрили медичну амбулаторію, де буде доступною телемедицина (Фото)

23.02.2019 08:17   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: olek-otg.com.ua

У п'ятницю, 22 лютого, сучасна амбулаторія в селі Забороль Олександрійської ОТГ відчинила двері для пацієнтів. Надсучасний медзаклад звели на місці старого аварійного ФАПу.

Пише сайт http://olek-otg.com.ua 

«Мені дуже приємно, що завдяки спільним зусиллям дуже багатьох людей мрія мешканців Забороля стала дійсністю. Примітно, що тепер саме на території нашої ОТГ працює перша в Україні сільська амбулаторія сімейної практики. Тепер вже ніхто не може собі навіть уявити, що всього кілька місяців тому на місці цього сучасного медичного закладу був ФАП, в якому падав дах і осипалися стіни», – зауважує голова Олександрійської ОТГ Микола Шустов.

Крім того, в амбулаторії села Забороль в режимі тестування розпочали впроваджувати телемедицину.

Особисто оглянув медичний заклад і віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, який у цей день завітав на Рівненщину.

«Нова амбулаторія в селі Забороль збудована в рамках реалізації реформи сільської медицини, ініційованої Президентом України Петром Порошенком. Приємно, що медична реформа дає можливість сільському населенню відчути якісні зміни на місцях», - сказав віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

На заході також були присутні народний депутат України Юрій Вознюк, голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук та його заступник Сергій Подолін.

«У селі Забороль ми офіційно відкрили першу введену в експлуатацію на Рівненщині та Україні сільську амбулаторію загальної практики сімейної медицини! Медзаклад будувався фактично два місяці. Радію, що Рівненський район є передовиком з впровадження реформи сільської медицини! Загалом таких амбулаторій в районі має бути шість! В амбулаторії кожен може зробити щеплення, адже в ній наявні усі вакцини. Також там доступна телемедицина»,- сказав голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук.

Під час відкриття сільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини відбулося і тестування нововведення – телемедицини. Завідувачка амбулаторії Вікторія Пашковська показала, як все працює на практиці.

«До нас звернувся житель села Забороль, якому у грудні 2017 року зробили шунтування. Наразі, ми зробимо йому кардіограму. Завдяки телемедицині, ми можемо проводити консультацію з профільними лікарями зі всієї України. До прикладу, зараз з нами на зв’язку буде лікар-кардіолог із Рівненської обласної клінічної лікарні», - розповідає Вікторія Пашковська.

Місцевим мешканцям такі зміни до вподоби. Адже на місці нововідкритої амбулаторії раніше діяв старенький ФАП. Тепер у новій амбулаторії облаштовані маніпуляційна, кабінети прийому, на місці можна зробити аналіз крові, а ще – є спеціальний кабінет, де можна на деякий час залишити дітей, поки дорослі знаходяться на прийомі у лікаря.   

В амбулаторії обслуговуватиметься населення прилеглих сіл: Кустина, Решуцька, Сергіївки, Боянівки та Забороля.

За матеріалами прес-служби Рівненської РДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: olek-otg.com.ua