У Чернівцях презентували «Абетку для нечуючих»

27.02.2019 08:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: molbuk.ua

У Чернівецькій ОДА презентували соціальний проект "Абетка для нечуючих". Під час презентації усіх охочих навчали жестової абетки.

Пише molbuk.ua.

«Ідея створення такого соціального проекту виникла давно. Ми залучили 33 особистості, які кращі у сфері, у якій вони займаються. Ці люди прославляють Чернівці і в Україні, і за її межами. Це особистості у сфері кіно, театру, музики, спорту, освіти, культури. Кожен з них показав певну літеру дактильної абетки», - розповіла сурдопедагогиня у Чернівецькому обласному навчально-реабілітаційному центрі № 1 Юлія Сливка. 

На презентацію абетки завітали і герої з фотографій, вони ж і демонстрували глядачам саме ту літеру, з якою позували на фотографіях.

«Такий проект мав дві мети. Перша з них - благодійна. Ми її уже реалізували. А відсьогодні у нас стартує марафон популяризації жестової мови, починаючи з абетки. Адже жестова українська мова є рідною мовою нечуючих людей. І будь-яку мову потрібно вивчати з абетки. У закладах освіти ми розповідатимемо про цю абетку, про українську жестову мову. Дітям показуватимемо кожну букву. Наприклад, Марія Романова - буква "А". Чому? Бо "А" - акторка. І усі разом показують правильну букву "А", тобто правильне поєднання пальців рук», - додала Юлія Сливка.

За матеріалами https://molbuk.ua 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua