«Чисточеллендж» започаткувала буковинська молодь

03.03.2019 09:16   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: molbuk.ua

Акцію з прибирання центру села та узбіч провели 2 березня у Глиниці. Ініціатором прибирання була місцева молодь, тому й назвали акцію #чисточеллендж, повідомило "Вільне життя".

Однодумців збирали по соцмережах і розклеювали оголошення у селі про акцію прибирання.

«Приблизно два тижні тому я побачила по узбіччях, біля в’їзду в село купи сміття. Мене це неприємно вразило, я зняла коротеньке відео і виклала його в Інстаграм. Знайомі почали писати, що варто нам самим навести порядок у власному домі. Тому у мене з однодумцями з’явилася ідея організувати небайдужих для прибирання. Ми розклеїли оголошення, поширювали інформацію про акцію в соцмережах. Я розповіла про цей задум у школі. Чесно кажучи, не думала, що на перший раз стільки людей відгукнеться, тим більше, багатьом знайомим не вийшло прийти саме 2 березня. Але прийшло близько 20 людей – це і школярі, і дорослі люди, з рукавицями, мішками, віниками», - розповідає Альона Замар з Глиниці. 

Актвиісти під час першого #чисточеллендж назбирали цілий причеп сміття, прибрали центр Глиниці, узбіччя з боку річки Прут. 

Естафету з прибирання молодь із Глиниці планує передати кільком інших селам та містам.

За матеріалами https://molbuk.ua 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua