«У пейзаж потрібно закохатися»: художник з Чернівців Андрій Ковалик (Фото)

09.03.2019 21:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: molbuk.ua

У чернівецькому "Вернісажі" на вулиці Кобилянської відкрилася виставка акварелістів "Ейфорія". Вона присвячена створенню Буковинської акварельної асоціації.

Пише https://molbuk.ua 

На виставці свої роботи представили 25 художників. Також відбувся майстер-клас одного із лідерів Буковинської акварельної асоціації Андрія Ковалика, розповіла організатор Буковинської акварельної асоціації Лариса Куваєва. 

«Андрій Ковалик –потужний художник, багато працює, їздить на майстер-класи Україною та закордоном, а також сам дає майстер-класи. Він планує поїздку до Індії, але ми вирішили, що перед цією поїздкою він дасть майстер-клас. Нам, як художникам, цікаво подивитися на процес створення картини, ми ділимося досвідом. Це цікаво не тільки для інших художників, а й для людей, які не пов’язані професійно із художнім мистецтвом», – каже художниця, член Національної спілки художників України, директор культурного центру "Вернісаж", Лариса Куваєва.

Як наголосив художник Андрій Ковалик, найважчим у написанні картини є вибір ракурсу. 

«Щоб налаштуватися на процес малювання потрібно багато часу. Іноді ти день ходиш повз натюрморт і лише під вечір знаходиш той ракурс, який тобі подобається, а вже за 30 хвилин – картина готова, – каже Андрій. – Спочатку потрібно поцілувати натуру очима, полюбити її. А технічно ми починаємо з ескізу, тобто робимо олівцем на папері рисунок. Якщо ж працюємо з аквареллю, то перед тим, як почати малювати потрібно змочити папір. А коли ми починаємо вже писати, то поступово зі світлих місць переходимо до темних кольорів. В ідеалі, важливо, аби кожен етап написання картини був завершений», – каже Андрій.

Він зізнався, що художник ніколи не знає, яка картина буде по завершенню.

За матеріалами https://molbuk.ua 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua