Рівненську АЕС відвідали представники Вірменської АЕС

15.03.2019 18:40   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Вірменська АЕС єдина атомна електростанція Вірменії, що має два енергоблоки із реакторами ВВЕР-440/270, 1600 чоловік персоналу, та розташована неподалік міста Мецамор. На сьогоднішній день в експлуатації перебуває лише енергоблок №2, який генерує до 35% потреб енергії країни. З 2015 року на електростанції виконується Програма продовження терміну експлуатації блоку, головне завдання якої модернізувати обладнання, підвищити рівень безпеки та ефективності АЕС для відновлення та продовження ресурсу роботи станції щонайменше на 10 років, інформує сайт РАЕС.

Перебуваючи на майданчику Рівненської АЕС, начальник цеху централізованого ремонту Вірменської АЕС Рафаель Багдасарян відзначив безліч позитивних практик, які досвідчений атомник бачить перспективним для впровадження на рідній АЕС. Однією з важливих новацій іноземний гість вбачає гайковерт для розущільнення головного роз’єму реактора.

«Впровадження даного спецобладнання – це однозначно велике досягнення, що забезпечує значний рух вперед. Це чудова ідея, яку, впевнений, ми будемо впроваджувати також і в себе, - наголосив Рафаель Багдасарян. – Серед прикладів для наслідування вбачаю також укомплектованість вашої лабораторії збору даних та аналізу результатів контролю металу та якісну модернізацію кранів. Вражає чистота на майданчику електростанції, висока культури безпеки та дисциплінованість персоналу, що говорить про високий професіоналізм, відданість обраній справі».


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews