У Радивилівському районі люди перекривали дорогу

16.03.2019 20:25   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Збурена громадськість на кілька годин зупинила рух транспорту, організувавши безперервний «живий» ланцюг на пішохідному переході в с. Башарівка. Щоб привернути увагу вищих владних посадовців до вщент зруйнованого шляху, який відноситься до переліку доріг загального користування державного значення, і сполучає адміністративний центр Радивилівської  ОТГ із її найвіддаленішим старостинством у с. Підзамче. Офіційна назва дороги – Н-02(М-06) – Кременець-Біла Церква-Ржищів-Канів-Софіївка), інформує сайт «Сурми Радзивілів».

Торік люди вже влаштовували подібну протестну акцію. Однак почули їх, здається, хіба що тільки краєм вуха. Адже розбиту дощенту дорогу, яка нині перебуває у підпорядкуванні Укравтодору і якій навіть надано статус національної, відремонтували тільки локально, заасфальтувавши невелику ділянку в селі Батьків. На цьому роботи поставили на невизначену паузу.

-          Громада перечекала зиму і знову приступила до активних дій. Майже півсотні жителів Башарівського, Немирівського, Підзамчівського старостинських округів вийшли вдруге, аби нагадати: проблема нікуди не зникла. Адже стан дорожнього покриття став ще жахливішим, окремими місцями глибина вибоїн і взагалі сягає майже півметра! Не дорога, а суцільна смуга перешкод, обминати яку водії змушені польовими з’їздами, - прокоментував наслідки багаторічної відсутності ремонтно-відновлювальних робіт в.о. старости Башарівського старостату  І. П. Крук.

Хоча самі протестувальники рішуче вказують на ще одну причину, що пришвидшила невтішний вирок дорозі… Руйнівного удару по асфальтовому покриттю завдали ще й недобросовісні перевізники, які доправляють сільгосппродукцію з поля перевантаженим транспортом.

На вимогу сільської громади, на місце протесту прибули представники від територіальної громади – заступник міського голови О.В.Пастух, керуючий справами виконавчого комітету міської ради С.В.Гуща, а також начальник Радивилівського відділення поліції В.М.Коркош. Місцеві жителі звернулися з колективним проханням посприяти їм у вирішенні проблемного питання. Аби на ремонт понівеченого відрізку дороги таки віднайшли і спрямували відповідні кошти. Інакше люди знову готові поставити рух автомобілів на вимушену паузу.

На засіданні позачергової, 56-ї сесії міської ради думки жителів громади розділили і депутати міської ради та одноголосно підтримали відповідне звернення про ремонт дороги на ім’я Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, голови облдержадміністрації О. Муляренка та народного депутата України від Дубенського виборчого округу О. Дехтярчука.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews