У Здовбиці пом’януть загиблих у Микитових Ровах

17.03.2019 00:25   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

У с. Здовбиця в урочищі Микитові Рови 17 березня відбудеться вшанування пам’яті вояків Здовбицької сотні УПА, які полягли у нерівному бою з військами НКВС у 1944 році. Організатори заходу запрошують громаду разом згадати вояків УПА та помолитися за їхній вічний спокій, інформує прес-служба Здолбунівської РДА.

Довідково: У березні 1944 року вояки здовбицької теренової сотні УПА, намагаючись прорватися до лісу, щоб не поставити під удар село, потрапили в оточення. Сили були нерівними, а тому упівці отримали наказ проривати оточення. З цього пекла вирвався тільки рій Беркута (Мичка) і деякі окремі щасливці. Сотня боролася до останнього набою. Загинуло 65 здовбицьких хлопців, більшість з яких були мешканцями прилеглих до Ровів вул. Перша та Друга. Окремі родини втратили батька і двох синів. Встановлено імена 42 загиблих вояків УПА із Здовбицької сотні, хоча, як свідчать архівні дані, радянська сторона повідомляла про 46 убитих, 7 поранених, 19 захоплених в полон та 2 зниклих.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews