У Рівному проходить Всеукраїнська олімпіада з польської мови та літератури

18.03.2019 17:35   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

У Рівненському науковому ліцеї урочисто відкрили Всеукраїнську учнівську олімпіаду з польської мови та літератури.  Загалом, участь у ній беруть 13 команд, які представляють різні області України. Усього 37 учасників, інформує сайт «Освіта Рівненщини».

З вітальним словом до учасників та їх керівників звернулися консул Генерального Консульства Республіки Польща в місті Луцьк Тереза Хрущ, референт з питань науково-освітньої співпраці Посольства Республіки Польща в Україні Емілія Ясюк, Єпископ Віталій Скомаровський та інші.

«Україна чітко визначила свій стратегічний курс на ЄС. Українці мають право жити в колі країн, які мають добробут, розвинуту економіку, пишаються своїми надбаннями, культурою та державою. У вас є унікальна можливість познайомитися із визначними місцями Полісся. Впевнений, що Рівненщина залишить у вашому серці частинку чогось приємного та незабутнього», – зауважив заступник начальника – начальник відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки РОДА Петро Коржевський.

До відома, на Рівненщині польську мову вивчають у 44 закладах освіти, у 337 класах. Понад 6 тисяч школярів вивчають як основний предмет, а близько 1 тисячі – факультативно.

«Тішить те, що знання польської мови вийшло на рівень Всеукраїнської олімпіади, не просто мови, а й літератури. Це вищий рівень досягнень», – резюмувала ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній.

Команди змагатимуться за першість три дні поспіль. Підсумки підводитимуть 20 березня.

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews