У Чернівецькій області будуватимуть нові мости

19.03.2019 08:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

17 березня 2019 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян із робочою поїздкою відвідав Чернівецьку область. Разом із в.о. голови облдержадміністрації Михайлом Павлюком та народними депутатами України Максимом Бурбаком та Іваном Рибаком, Міністр проінспектував стан дорожньої інфраструктури області, оглянув аварійний міст у с. Маршинці Новоселицького району та мости в селі Розтоки Путильського району.

«Дорожній фонд було створено за ініціативи Президента України і підтримано коаліцією. В підсумку ми маємо хороший результат для країни - ресурс для відновлення доріг державного і місцевого значення, а також мостів, які не ремонтувалися десятками років», - наголосив Володимир Омелян.

За його словами, на спорудження нового мосту в селі Маршинці цьогоріч виділено 100 млн гривень. Існуючий міст, який знаходиться в аварійному стані, зазнав значних пошкоджень 2008 року внаслідок повені. «Ми бачимо черговий довгобуд, який протягом десяти років «ремонтували» обіцянками. Ми знайшли гроші. Перший транш у обсязі 100 млн гривень вже виділено, за рахунок цього ми зробимо всі металічні конструкції, всі прогони, будуть завершені «чорнові» роботи до кінця цього року і наступного року міст буде повністю введено в експлуатацію. Наголошую, що необхідно завершити у поточному році основні роботи з відбудови мосту. Гроші є, треба все зробити. Це не просто міст. Це напрям стратегічного характеру до країн ЄС. Це напрям, який є пріоритетом нашого Уряду», - наголосив Міністр інфраструктури.

Мостовий перехід через р. Прут на автомобільній дорозі сполученням Новоселиця — Герца — контрольно-пропускний пункт «Дяківці» є частиною міжнародного транспортного коридору, який сполучає Україну з Румунією та веде далі до країн ЄС. Володимир Омелян наголосив, що продовжуватиме двосторонній діалог з румунською стороною щодо розвитку прикордонної інфраструктури: «Ми будемо разом розвивати цей транспортний коридор».

На Путильщині Міністр інфраструктури поспілкувався із жителями населених пунктів Підзахаричі та Розтоки. Обговорюючи питання якісного дорожнього сполучення на Путильщині Володимир Омелян зазначив, що будівництво двох мостів в селі Розтоки, які також були зруйновані повінню 2008 року, буде продовжено. Цьогоріч з державного бюджету на ці роботи виділяється 75 млн.грн.

Окремо очільник Мінінфраструктури акцентував на перспективах розвитку аеропорту Чернівців: «Ми проводимо політику розширення дорожньої інфраструктури, ми інвестуємо в аеропорти. Сподіваюсь, що міська рада Чернівців передасть злітну смугу аеропорту на баланс держави, що дозволить її модернізувати. Ми приділяємо увагу розвитку інших галузей транспорту, працюємо над зручним та якісним залізничним сполученням для українців. Міністерство інфраструктури ініціювало передачу управління великими пунктами пропуску від ДФС до Мінінфраструктури, малі та середні ми пропонуємо залишити на місцевому рівні. Якщо підійти до цього питання з розумом, це хороше джерело надходжень для області і значна кількість робочих місць».

Володимир Омелян також повідомив, що субвенція з Дорожнього фонду на ремонт доріг місцевого значення та комунальної власності Чернівецької області у 2019 році становитиме 228,15млн грн., на дороги державного значення буде спрямовано 414,74 млн гривень.

За матеріалами ЧОДА.

 

 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews