Благодійний забіг «Почуємо разом» допоможе спортсменці з Рівненщини чути світ (Фото)

09.04.2019 13:23   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Сьомого квітня у Смизі зібралося понад 500 людей на Благодійний забіг «Почуємо разом», щоб долучитися до важливої справи - допомогти купити слухові апарати для Анастасії Кононюк, юної чемпіонки України з лижних перегонів серед дітей з вадами слуху.

Настя у свому молодому віці чимало разів побувала на п'єдесталах переможців, нещодавно знову повернулася додому з двома золотими та однією срібною медалями з Кубку України, але у дівчинки ще з дитинства була мрія - чути звуки природи та потрапити до параолімпійської збірної України. З семирічного віку Настя навчається у Підкамінський НРЦ для дітей з вадами слуху в Львівській області. Вона впевнено рухається вперед у спортивній кар'єрі під вмілим керівництвом тренера Invasport Lviv Ukraine Добранського Богдана Івановича, разом з подругою Олександрою досягають великих успіхів.

Захід був організований силами громадських активістів, місцевої влади та Молодіжної ради Смизької ОТГ. На підготовку пішло 6 тижнів - протягом цього часу вдалося залучити спонсорів, організувати благодійну ярмарку силами родичів дівчинки, зробити унікальні медалі усім учасникам, ораганізувати інформаційну та адвокаційну кампанію, завдяки якій було виділено з місцевого бюджету 17 500 грн на придбання спортивного інвентарю для підготовки до змагань.

Загалом 165 дітей віком від 3 до 14 років та 40 дорослих, які бігли індивідуальний забіг, 13 команд по 5 учасників - всього 270 бігунів. Були і дружні вболівальники - за попередніми підрахунками, близько п'яти сотень.

Під час реєстрації вдалося зібрати 21 000 грн.

Діти і дорослі отримали позитив, драйв та неймовірне задоволення від заходу, адже малеча отримувала нагороди - унікальні медалі учасників, водичку та солодкі подарунки від спонсорів (ТМ "КОМО", ДП "Рівнеторф", ПП Протуренко Олена та ПП Дворніченко Володимир).

Між дорослими точилася запекла боротьба. Переможців визначали серед жінок та чоловіків. Отож, І місця - Володимир Доля (до речі, розробник логотипу забігу) та Пилипчук Іванна, ІІ місця - Кононюк Василь та Кулібаба Тетяна, ІІІ місця - Додь Василь та Пащук Мар'яна.

Але найцікавіше було спостерігати за командами, які боролися за перемогу (Березький ДНЗ, Студянський ДНЗ, Шепетинська гімназія, Березька гімназія, Смизька школа, Студянський ліцей, Молодіжна рада, ФК "Єврошпон-Смига", Смизька бібліотека, Тур'янська гімназія, ДП "Рівнеторф", ТМ КОМО, ПП Василюк Василь). Були й такі організації, які допомогли фінансово, але не зібрали команду з п'яти людей (Смизька пожежна команда, Смизький ДНЗ, Смизька амбулаторія, Смизька дитяча музична школа). Важливо відмітити батьків ФК "ДИНАМІК" з м. Київ, які, почувши про акцію, зібрали 1900 грн, щоб теж допомогти Насті. А працівники клубу с. Студянка пригощали гостей та учасників смачною ухою, за що окрема подяка Любов Воловнік.

До фінішу першими дійшли ФК "Єврошпон-Смига", ТМ КОМО, ДП "Рівнеторф". Усі учасники отримали подарунки від наших спонсорів, а переможці отримали можливість посмакувати смачними сирами #КОМО та скуштувати піцу від #cafepizza. Фінансову підтримку також надали місцеві підприємці і підприємства, депутати селищної ради.

Перед початком забігу батьки відкрили окремий картковий рахунок, куди благодійними і меценати перераховували кошти, або особисто передавали гроші організаторам.

Таким чином вдалося зібрати 44 683 грн - цієї суми вистачить, щоб придбати один слуховий апарат, решту виділить селищна рада для реалізації бюджетної Програми підтримки дітей та молоді з вадами слуху.

Ось так спільними зусиллями вдалося реалізувати соціальний проект Благодійний забіг "Почуємо разом", який мав на меті змінити погляд на дітей з особливими потребами, а також зробити крок назустріч їх соціалізації у теперішньому суспільстві.

Цього року у Смизі це вже друга благодійна акція, покликана мобілізувати зусилля здорових дітей та молоді заради допомоги одноліткам, які мають проблеми зі здоров'ям. До акцій долучаються люди різного віку, статусу та з інших населених пунктів Кременеччини, Рівненщини та України вцілому.

Цей вектор соціальної та молодіжної політики є пріоритетним у 2019 році, відповідає за його реалізацію заступник селищного голови Вікторія Костюк. Зараз на стадії розробки та коригування перебувають ще кілька соціальних програм, що мають на меті підтримку талановитої молоді та молодих людей з особливими потребами.

За матеріалами Смизької ОТГ.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews