Сьогодні в Україні стартував проект «Малі міста – великі враження»

15.04.2019 23:45   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Днями на засіданні Кабінету Міністрів було презентовано проект «Малі міста – великі враження» - конкурс культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч людей.

Асоціацію міст України на засіданні представляв Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.  

null
Олександр Слобожан. Фото з мережі Інтернет

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, зокрема, зазначив, що  можливість збереження культурної спадщини, впровадження нових культурних та креативних проектів має вкрай важливе значення. Так, проект «Малі міста – великі враження» – це колосальне середовище, в якому відкривається весь потенціал нашої української культури і створюється можливість розвитку для невеликих громад«Тому ми маємо надати цільову підтримку на реалізацію таких проектів, до яких включаються десятки тисяч людей. У минулому році було підтримано близько десяти проектів і я пообіцяв, що ми розширимо цю підтримку. Думаю, що 50 млн грн, які передбачені у цьому році, дозволять реалізувати близько ста таких подій у невеликих містах», - сказав В.Гройсман. Також він наголосив, що потрібно підтримувати місцеве самоврядування, яке є найближче до людей, а усі наші реформи спрямовані саме на людей.

З презентацією проекту «Малі міста – великі враження» (завантажити) виступив Міністр культури України  Євген Нищук.   Він, зокрема повідомив, що  вже схвалено Положення про проведення Конкурсу (читати) і 15 квітня розпочнеться прийом заявок. Переможці будуть оголошені 5 липня і саме з цієї дати розпочнеться реалізаціїяпроектів, що мають завершитися до 20 листопада. Цьогорічній конкурс пройде під гаслом «Дивись, Україно!». 

Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан:

«Малі міста у всьому світі є зберігачами культурної спадщини та національної ідентичності.  Дуже знаково, що цього року, як і обіцяв Глава Уряду, суттєво збільшено фінансування конкурсу - у державному бюджеті передбачено 50 млн грн. Асоціація міст України дякує Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману за підтримку цієї вкрай важливої ініціативи, завдяки якій невеликі громади отримують можливість  розвиватися, зростати та ставати культурними центрами з власним потенціалом. Я пишаюся тим, що наша Асоціація залучена до такої доброї справи!»

Нагадаємо, минулого року пілот конкурсу «Малі міста – великі враження» було реалізовано Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за фінансової підтримки Міністерства культури України. Ідея проекту належить ГО «Інститут культурної політики».

Конкурс підтримав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. У рамках проекту, шляхом проведення відкритого конкурсу, експертною радою Міністерства культури України відібрано 8 зі 158 проектів для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною. До експертної ради конкурсу увійшов Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр СлобожанУ січні 2019 року побачило світ видання за підсумками проекту (перейти).

Минулоріч до фіналу конкурсу потрапили два проекти з Рівненської області від міста Острог та селища Гоща. Місто Острог отримало перемогу, і в результаті реалізували масштабний проект «Культурний барбакан», його презентація та відкриття відбулися  у вересні 2018 року.  

Тож нині острожани закликають усіх подаватися на даний конкурс, адже це дає можливість попрацювати у нових запропонованих умовах, об’єднати громаду, активістів, однодумців. 

 Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews