У Чернівцях вшанували жертв катастрофи на Чорнобильській АЕС

26.04.2019 22:01   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Сьогодні, 26 квітня, у 33-ті роковини Чорнобильської трагедії громада Буковини зібралась біля пам’ятника жертвам катастрофи на Чорнобильській АЕС на Алеї слави Центрального кладовища Чернівців.

Участь у поминальному мітингу взяли державні службовці, представники органів місцевого самоврядування міста та області, військових відомст Буковини,  духовество, студенстька молодь.

Та найважливіше, що серед учасників мітингу були ті буковинці, хто стикнувся з небезпекою Чорнобиля у 1986 році.

В.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк, звертаючись до присутніх, наголосив: 

«Сьогодні згадуємо мучеників, які не з власної волі 33 роки тому вирушили на боротьбу з невидимим ворогом, пішли захищати життя та здоров'я наших співгромадян. Ця трагедія забрала багато життів представників різних народів - та найбільше там було українців. У 220 родин буковинців прийшла біда. 2100 осіб отримали статус ліквідаторів, і їх життя кардинально змінилося після 1986 року. 16 тисяч буковинців мають статус постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС. Вічна пам'ять тим, хто загинув, захищаючи нас, хто собою прикрив наш сьогоднішній день. Зараз тут присутні багато молодих людей, і говорячи про трагедію, не можна не згадати про уроки, які потрібно винести з цієї біди. Пам'ятайте про Чорнобиль. Ототожнюйте слово «чорнобилець» з поняттями «честь, відвага, порядність». Порядність до своїх близьких, до своєї роботи. Нехай нас всіх об'єднує усвідомлення того, що людина, її життя та здоров'я, гідність має бути найбільшою цінністю. З цим і торуємо свій шлях до Європи».

Учасники мітингу разом з буковинським духовенством помолилося за душі невинно убієнних, слухала виступи ліквідаторів на Чорнобильській АЕС та мистецькі твори на тему однієї з найжахливіших техногенних катастроф у світовій історії.

За матеріалами ЧОДА.
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews