Диво-писанки прикрасили Центральну площу Чернівців (Фото)

27.04.2019 22:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Урочиста презентація обрядової великодньої атрибутики «Писанковий дивосвіт -2019» відбулася сьогодні у Чернівцях. На Центральній площі  встановлено велику «Диво-писанку» та 14 авторських писанок, з яких 9  минулорічних та 5 нових.

На площі представлені авторські роботи: Тетяни Гакман  – директора комунальної бюджетної установи «Художня школа ім. М. Івасюка м.Чернівців»; Мирослава Герецуна – художника комунальної бюджетної установи «Центральний палац культури м. Чернівців»; Лариси  Куваєвої – директора комунальної бюджетної установи «Центр культури  «Вернісаж» м.Чернівців; Катерини Клефос – керівника студії образотворчого мистецтва комунальної бюджетної установи «Культурно-просвітницький цент м. Чернівців»; Анатолія Житарюка  – художника, скульптора-дизайнера, члена Чернівецької обласної організації Національної спілки художників України. Загальну писанкову інсталяцію зробила дизайнер Наталя Бордіян.

Міський голова Олексій Каспрук відзначив виконавців великодньої атрибутики подяками і пам’ятними сувенірами.

«Вітаю всіх з прийдешніми Великодніми святами і бажаю у цей Чистий четвер забути про все погане, що траплялося до цього моменту, – каже Олексій Каспрук. – Нехай світлий Великдень наповнить ваші душі радісними почуттями та новими сподіваннями, оселі – благополуччям і затишком, сім’ї – коханням, щастям та  злагодою».

До великої писанки додали маленькі Оксана Савчук та Іван Кавацюк (дует «Писанка») та Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. На відкритті усі присутні мали змогу долучитись до безкоштовного майстер-класу  малювання писанок майстринею Олесею Шаргуд.

Інсталяція на Центральні площі перебуватиме до 7 травня 2019 року.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews