Сотні туристів відвідали Чернівці на Великдень (Фото)

02.05.2019 08:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: molbuk.ua

На Великдень Чернівці відвідали сотні гостей із багатьох українських міст і зарубіжжя.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

О 12.00 всі туристи збираються на Центральній площі, щоби послухати гру трубача на Ратуші та сфотографуватися біля писанок. 

"Ми приїхали з Києва автівкою. На бензин витратили понад тисячу гривень, але це дешевше, ніж поїздом, – каже Олексій. – Дуже хотіли побувати в Чернівцях, бо знайомі розповідали про ваше місто багато цікавого. Сподобалися університет, пішохідна вулиця Ольги Кобилянської. Прекрасна архітектура в центрі, тільки шкода, що деякі будинки осипаються, їх не реставрують. Приємно вразили ціни в готелях – по 200-300 гривень за номер. І поїсти можна досить дешево".

"Ваш університет – розкішний! Я хотів би в такому навчатися. Екскурсовод розповіла, що серед студентів більшість дівчат, тому можна знайти гарну наречену, – сміється Сергій із Житомира. – А ще ми побували на тюльпановому полі. Вперше бачив тисячі різнокольорових тюльпанів. Це така неземна краса. Ніби у Голландії побував".

Полячка Елла просить сфотографувати їх із подругою біля писанок. 

"Ми лише дві години у вашому місті, але те, що бачили, нам сподобалося, – запевнила дівчина. – У нас мало часу, бо ввечері їдемо далі. Але плануємо побувати в університеті, про який багато чули, бачили фото".

Антон із друзями приїхали з Харкова. "До Тернополя прибули потягом, а звідти – на спортивних велосипедах. Влаштували собі святкове турне по Західній Україні, – говорить хлопець. – У Чернівцях я був проїздом, тому не встиг багато побачити. Зараз поселимося у хостелі, трохи відпочинемо, а ввечері підемо мандрувати містом. Є багато цікавих місць, які хочемо відвідати, зокрема Резиденцію митрополитів. Харків – сучасне місто і дуже відрізняється від старовинних Чернівців. Нам сподобалися ваші села, через які проїжджали. Там такі гарні будинки, такі палаци! Не порівняти з нашими селами, які досить занедбані".

Біля писанок вишикувалася для фотографування велика група туристів. 

"Вони приїхали з Польщі. Мене попросили провести для них екскурсію містом, – пояснив викладач ЧНУ Тарас Івасютин. – Поляки вже багато побачили і залишилися задоволені. Вчора мав гарну групу французів із Парижа. Мене часто замовляють для екскурсій з іноземцями, оскільки володію чотирма мовами: англійською, французькою, німецькою, польською".

Львів’янка Ірина вперше у Чернівцях. 

"Наші міста трохи схожі своєю архітектурою, – запевнила. – У Львові на Великдень теж ставлять писанки на площі Ринок. Чернівці загалом мені сподобалися, але трохи забагато сміття. У Львові теж були схожі проблеми, але зараз місто дуже чисте. У нас надзвичайно гарні пішохідні та велосипедні доріжки, чого не побачила у вас. І ваша Центральна площа досить занедбана".

Подружжя Анастасію та Юрія Гончаруків зустріла на Театральній площі. 

"Хочемо оглянути Алею зірок. Багато знайомих прізвищ, але є чимало невідомих. Варто було би поставити біля кожної зірки табличку з біографією цієї особистості, – пропонує Анастасія. – Ми приїхали із Вінниці. Річницю свого весілля вирішили відсвяткувати у Чернівцях. Будемо тут до неділі. Враження таке, що опинилися у якомусь старовинному місті. Так приємно бродити брукованими вуличками, посидіти у затишній кав’ярні".

"Я проводила екскурсію для інтелігентної сім’ї з Києва. Взагалі, киян було дуже багато, які відкрили для себе австрійські Чернівці, – запевнила директор Муніципальної бібліотеки Леся Щербанюк. – Також моїми слухачами була сім’я з Черкас – мама з донькою та двома маленькими внуками". 

"Цього року на свята було аж п’ять вихідних, тому приїхало дуже багато туристів, деякі – цілими сім’ями – розповів менеджер екскурсійного бюро Владислав. – Найбільше було киян. Також прибули гості з Харкова, Запоріжжя, Вінниці, Житомира, Черкас, Львова, Тернополя. Замовляли екскурсії групи туристів із Польщі, Франції, Німеччини, Великої Британії, Китаю. Всі без винятку хотіли відвідати Резиденцію митрополитів. Деякі бажали поїхати на тюльпанове поле в Мамаївцях. Дехто нарікав, що до Чернівців важко добиратися, немає квитків на потяг". 

За матеріалами https://molbuk.ua 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua