Запіканка з тертої картоплі, з сиром і часником — проста і дуже смачна

05.05.2019 21:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Пошепки

Ця страва стала однією з моїх улюблених ще в дитинстві і до сих пір нею залишається. Нею часто пригощала мене сестра, коли я приїжджала до неї в гості.

Різниця у віці у нас досить велика, і тому коли я тільки почала цікавитися кулінарними хитрощами, сестра була вже досвідченою господинею. У неї я перейняла рецепт цієї чудової запіканки з часниковим ароматом, який збуджує апетит. 

Такою картопляною запіканкою можна легко нагодувати всю сім’ю. Вона може служити і просто гарніром, але ми використовуємо її як самостійну страву. Для того, щоб приготувати 4 порції запіканки, знадобляться такі інгредієнти:

6 середніх картоплин

2 яйця

2 зубчики часнику

3-4 ст. ложки майонезу

 

100 г сиру

1 ст. ложка сушеного кропу (або іншої зелені, яка вам до душі)

сіль, перець — за смаком

Всі інгредієнти я зазвичай кладу «на око», і звичайно ж, великої строгості в пропорціях тут бути не може. Все залежить від смаків вашої родини і може варіюватися.

Читайте також

Пиріг з горіхами і яблуками: неймовірно смачний рецепт
Піцу я більше не готую! Тепер тільки рулетики з листкового тіста з ковбасою і сиром
Рецепт пісного, але дуже смачного кексу
Смакота без м’яса: Гречаники з грибним майонезом

Складність: низька.

Час приготування: 30 хвилин на підготовку плюс 40 хвилин на запікання.

Сир натираємо на дрібній тертці.

Так само чинимо і з часником.

Половину сиру змішуємо з яйцем і сушеним кропом. Цією сумішшю ми покриємо запіканку, щоб утворилася апетитна рум’яна скоринка.

Друге яйце і сир, що залишився змішуємо з часником і майонезом. Це заготовка для самої запіканки.

Я завжди її готувала до того, як почну терти картоплю, тому що не люблю, коли картопля починає темніти.

Картоплю натираємо на грубій тертці і додаємо до заготівлі. Солимо і перчимо.

У форму для запікання діаметром 26 см викладаємо запіканку.

Зверху покриваємо яєчно-сирною сумішшю з кропом.

Ставимо запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Повинна утворитися рум’яна скоринка.

Цю запіканку можна урізноманітніти, приготувавши її з фаршем або грибами в якості начинки. Я пробувала різні варіанти, але улюбленим для нас все ж залишається найпростіший — чисто картопляний.

Смачного!


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Пошепки