Чернівецька обласна служба зайнятості укомплектувала 4403 вакансії

07.05.2019 20:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

За 4 місяці 2019 року до Чернівецької обласної служби зайнятості звернулися 1445 роботодавців для укомплектування 4403 вакансій, на майже 70% підібрали людей.

«У філіях служби зайнятості постійно проводяться активні заходи для підбору працівників роботодавцям. З початку року для роботодавців краю проведено 11 ярмарків вакансій, 30 презентацій роботодавців. Це дає можливість роботодавцю безпосередньо поспілкуватися з шукачем роботи, домовитися або пройти співбесіду. Також за бажанням роботодавця людина, яка претендує на роботу, може пройти профвідбір» - зазначає заступник директора Чернівецького обласного центру зайнятості Марія Кобєлєва.

Під час профвідбору фахівець служби зайнятості проводить тестування претендентів на роботу з використанням психодіагностичних методик, які визначають індивідуальні психофізіологічні особливості людини та професійні якості,  оцінює та інтерпретує результати. Якщо претендент не має необхідної професійної підготовки, але за результатами професійного відбору відповідає вимогам роботодавця, то, у разі необхідності, можлива професійна підготовка, перепідготовка чи підвищення кваліфікації в т. ч. на базі центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості України або ж  організація стажування безпосередньо на робочому місці.

Довідково. З початку  2019 року 275 безробітних отримали консультації фахівців із застосуванням психодіагностичного тестування.

За матеріалами ЧОДА.
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews