У 2019 році на Рівненщині стягнули 72 тисяч гривень заборгованих аліментів

Завдяки стягненню у вигляді суспільно корисних робіт

08.05.2019 19:45   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Як повідомили в управлінні державної виконавчої служби ГТУЮ у Рівненській області, протягом 2019 року задоволено та винесено 113 постанов про накладення на боржника аліментів стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. 64 боржники на Рівненщині вже відпрацювали або продовжують працювати на суспільно корисних роботах. Завдяки відпрацьованим «горе-батьками» годинам вдалося стягнути 72 тисячі гривень аліментів.

– У тому випадку, якщо боржник ухилятиметься від суспільно корисних робіт, до нього застосовуватиметься адміністративний арешт. А у випадку злісного ухилення від виконання суспільно корисних робіт – кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 2 років, – зазначає начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук. – Разом з тим нагадаю, що ми пропонуємо боржникам й добровільно працевлаштуватися на роботу. Знайти роботу можна звернувшись до Державної служби зайнятості, з якою Мін’юст підписав меморандум про співпрацю. Якщо ж неплатники аліментів не хочуть самостійно працювати й отримувати дохід, щоб виконувати свій обов’язок перед дітьми, тоді направлятимемо їх на роботу через інструмент суспільно корисних робіт. 

null

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews