У Чернівцях вшанували воїнів-визволителів

09.05.2019 22:15   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У ці травневі дні буковинці, як і весь український народ, схиляють голови перед меморіалами воїнів-визволителів, перед світлою памяттю усіх, хто віддав своє життя за мирне небо, квітами встеляються пам'ятники борцям за незалежність, мир та спокій України.

Символічний мітинг-реквієм відбувся нині біля пам’ятника генералу Федору Боброву у Центральному парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка.

Заступник голови облдержадміністрації Мирослав Заячук разом з ветеранами, громадськістю поклав квіти до монумента.

«Цьогоріч ми відзначаємо чергову річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, пам'ять про яку залишається в душах і серцях як приклад мужності, самопожертви, сили духу та патріотизму загиблих воїнів. Пам’ять - нетлінна, вона не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії. Проте сьогоднішній день символізує не тріумф перемоги, а нагадує нам про те, що найважливішим є мир, - наголосив Мирослав Заячук. - Україна значним внесок доклалася до цієї перемоги у найкривавішій найстрашнішій війні в історії людства: це величезні втрати, які рахуються мільйонами жертв військових дій, загибель мирного населення, депортації, голоду, ненароджені у 3-х поколіннях після війни...Ми заплатили надто велику ціну за мир. І ми щиро вдячні вам, шановні ветерани, за те, що маємо можливість будувати Українську державу», - зазначив посадовець.

Нині Україна, як і в роки II Світової війни – епіцентр  протистояння агресору. Українські воїни зі зброєю в руках щоденно боронять нашу державність, платять за це найдорожчу ціну - власне життя. 

Мирослав Заячук висловив впевненість та віру, що  і в цьому протистоянні ми переможемо: адже той, хто воює за свою землю, завжди перемагав.

Також у цей день керівництво області та міста разом з представниками ветеранських громадсько-політичних об’єднань вшанували жертв Другої світової війни біля пам’ятника Перемоги на Соборній площі міста.

За матеріалами ЧОДА.
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews