У Тернополі «Оркестра Волі» виконає пісні метра української естради Ігоря Поклада

09.05.2019 22:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопільська липа

На концертну програму «Як я люблю тебе» за піснями відомого українського композитора Ігоря Поклада запрошує тернополян та гостей міста Тернопільський Муніципальний духовий оркестр «Оркестра Волі» у вівторок, 14 травня. Відбудеться захід у Палаці культури «Березіль» в рамках святкування 90-річчя Тернопільської дитячої музичної школи №1 імені Василя Барвінського.

Ідея створення такого концерту належить начальнику управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександру Смику. «Ігор Поклад – колишній тернополянин, його сім’я жила у нашому місті, тут він вчився в школі. А що найголовніше – цей талановитий автор є одним із колишніх учнів Тернопільської дитячої музичної школи №1. Тому й виникла думка, що такий своєрідний майстер-клас із пісень Ігоря Поклада стане особливою «родзинкою» у програмі святкувань ювілею перших музичної школи, який відзначається цього року, адже ми повинні знати і шанувати наших видатних земляків», – переконаний Олександр Смик.

Задум тернопільських колег щодо проведення такого концерту гаряче підтримав і сам автор – заслужений діяч мистецтв УРСР, народний артист України Ігор Поклад. Як розповів директор і диригент «Оркестра Волі» Володимир Грицай, коли він зателефонував до митця, який мешкає в Києві, і розповів йому про їхні плани та запросив приїхати на цю мистецьку подію до Тернополя, композитор сказав, що з радістю погодився б, однак стан здоров’я не дозволяє йому наразі здійснювати такі далекі мандрівки. «Нам з дружиною дуже приємно, що ви про нас пам’ятаєте, – сказав на завершення розмови Ігор Поклад, – чекатиму на відеозвіт з концерту».

За словами Володимира Грицая, усі пісні Ігоря Поклада, які звучатимуть у концерті, – абсолютно нові у репертуарі колективу. «Тернополяни почують відомі та улюблені композиції, які були шалено популярними у 60-70-их роках ХХ століття – «Кохана», «Очі на піску», «Скрипка грає», «Тече вода», «Хай щастить вам, люди добрі» та інші. Усі аранжування творів для оркестру зробив наш художній керівник Михайло Віятик. А виконуватимуть їх наші солісти-вокалісти. До речі, глядачі відкриють для себе Ігоря Поклада і як опермейстера, оскільки у програмі прозвучить марш із його оперети «Конотопська відьма».

Як розповів Володимир Грицай, окремою сторінкою концерту стануть також твори Олександра Смика у виконанні оркестру. Зокрема, у оркестровому трактуванні прозвучать такі відомі композиції цього знаного поета, автора та виконавця власних пісень, як «Мені потрібно зовсім небагато», «Мій Тернопіль», «Як би я жила без Тернополя» та інші.

Розпочнеться програма «Як я люблю тебе» о 18 годині. Вхід вільний.

До речі, основні святкування з нагоди 90-річного ювілею Тернопільської дитячої музичної школи №1 імені Василя Барвінського пройдуть в п’ятницю, 17 травня, на сцені обласного драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Олена Лайко


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська липа