Продукти для корисного перекусу, коли їсти захотілось пізно ввечері

17.05.2019 22:53   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: uamodna.com

За вікном темна ніч, від вечері залишились лише слабкі спогади, а в животі починає завзято бурчати – звучить знайомо? Якщо ви дбаєте про власне здоров’я, то, швидше за все, в такі моменти зціплюєте зуби і вирушаєте в ліжко голодним, адже не раз чули, що на ніч їсти категорично не рекомендується.

Маємо для вас приємні новини: ця рекомендація дещо застаріла. Є ціла низка продуктів, яка, навпаки, допоможе з легкістю поринути в обійми Морфея, за умови помірності у споживанні. Кожен з них має чудові властивості стимулювати травлення, не допускати нічні приступи голоду, або ж заспокоювати тіло та розум. Пам’ятайте лишень, що порція має бути маленькою: жменька-дві наповнить ваш шлунок та задовольнить бажання перекусити.

Волоські горіхи

Волоські горіхи багаті на триптофан та мелатонін, які нормалізують роботу нервової системи і травлення, а також поліпшують сон. Жменька горіхів допоможе розслабитись та якнайшвидше заснути.

Імбирний чай

Імбир – чудодійний засіб для нормалізації травлення. Він допомагає усунути розлади шлунку та нудоту. Насолодитись корисними властивостями цього корінця перед сном найкраще за все у формі чашечки чаю.

М’ясо індика

М’ясо індика має високий вміст триптофану – амінокислоти, що сприяє покращенню сну. Крім того, високий вміст білків допоможе надовго позбутись відчуття голоду. Кількох шматочків вареного або запеченого м’яса вистачить.

Банани

Банани багаті калієм та магнієм. Діючи в парі, ці мінерали славляться своєю здатністю допомагати тілу розслабитись, без чого важко уявити міцний сон.

Авокадо

Крім наявності згаданих вище снодійних складників – триптофану та магнію – авокадо також може похвалитись високим вмістом здорових жирів. Пюре з половинки авокадо, намазане на скибочку цільнозернового хліба, відправить вас у царство снів за лічені хвилини.

Насіння гарбуза

І знову мова йтиме про триптофан. Маленька жменька гарбузових зернят містить достатню кількість цього компоненту для синтезу мелатоніну – гормону сну.

Шпинат

Вам напевне ніколи навіть не спадало на думку перекусити перед сном шпинатом, еге ж? То й дарма. Шпинат – це ще один продукт, багатий на природні стимулятори розслаблення – калій та магній. Додайте його до вечірнього смузі та готуйтесь до приємного відпочинку.

Вишні

Ось вам ще одне смачнезне джерело мелатоніну та триптофану, що допоможе подовжити тривалість та покращити якість сну.

Йогурт

Йогурти, так само як і інші кисломолочні продукти, є чудовим джерелом триптофану. Додайте до нього трохи вишень та горіхів і отримаєте відмінний перекус перед сном.

Цільнозернові крекери, хліб, пластівці

Цільні злаки містять велику кількість магнію та вітаміну В6. Однак, не надто захоплюйтесь ними, адже вони також багаті на вуглеводи, надмірне споживання яких сприяє набору ваги. І уважно читайте список складників, аби переконатись, що обраний продукт дійсно виготовлено з цільних злаків.

Молоко

Знову ж таки, завдяки високому вмісту триптофану, молоко допомагає заснути швидше. Отож, давня бабусина порада випити склянку теплого молока перед сном має наукове підґрунтя.

Броколі

Ще один несподіваний продукт для вечірнього перекусу, чи не так? Виявляється, броколі просто таки нашпиговані триптофаном, що сприяє міцному сну. Не забувайте про невеличкий розмір порцій, адже нерозчинні волокна броколі у деяких людей можуть викликати проблеми з травленням.

Жирна риба

Така риба як лосось та тунець є не тільки щедрим джерелом триптофану, але й містить велику порцію вітаміну В6, який допомагає організму синтезувати серотонін, який часто також називають гормоном щастя.

Оливки

Якщо відчуєте перші натяки на черговий приступ голоду, з’їжте жменю оливок, і він відступить. Корисні для здоров’я мононенасичені жирні кислоти допоможуть зберегти відчуття насичення впродовж всієї ночі.

Ківі

Хто б міг подумати, однак, науково підтверджено, що кілька шматочків ківі перед сном добре впливають на тривалість та якість нічного відпочинку. У науковому журналі Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition були опубліковані дані дослідження, яке показало, що після щоденного споживання двох плодів ківі за годину до сну впродовж чотирьох тижнів, у дорослих учасників, які до того страждали від проблем зі сном, його тривалість збільшилась на 13,4%, а якість – на 5,41%.

Чорний шоколад

Хто здатен відмовитись від солодощів перед тим як лягати в ліжко? Чорний шоколад містить багато магнію, отож маленький кубик перед сном допоможе розслабитись. Однак не захоплюйтесь, адже в шоколаді також є кофеїн, який може стати причиною безсоння, якщо з’їсти забагато.

Браунколь (також відома як кале)

Так само як і шпинат та інша листова зелень, кале містить багато магнію та калію, які ефективно сприяють покращенню сну. Зробіть з цього різновиду капусти легкий салатик, або ж додайте в смузі.

Хумус

Ложка хумусу, приготованого з відвареного нуту, у поєднанні з овочами – це чудовий варіант вечері, адже бобові містять виграшну комбінацію протеїнів, вітаміну В6 та триптофану.

Гранатовий сік

Це один з небагатьох продуктів, у яких міститься готовий мелатонін. Якщо вам доводиться приймати снодійне, щоб заснути, спробуйте замінити його склянкою гранатового соку.

Кіноа

Кіноа – це зернова культура, а отже, складний вуглевод з високим вмістом магнію та протеїну, який допоможе прогнати відчуття голоду та розслабитись. Її можна їсти як кашу або додати в салат.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: uamodna.com