Переможців Буковинського студентського фестивалю науки нагородили подарунками

18.05.2019 08:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Шіснадцятого травня з нагоди відзначення Дня науки в Україні за підтримки управління молоді та спорту обласної державної адміністрації у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Київського національного торговельно-економічного університету відбувся VIII Буковинський студентський фестиваль науки.

Захід став майданчиком для наукових дискусій, конкурсів проектів та простором наукових емоцій, а також створив середовище для комунікацій визначних науковців, фахівців-практиків та активної студентської молоді.

Головуючими фестивалю були старший викладач кафедри економічної кібернетики та міжнародних економічних відносин, співголова наукового товариства молодих учених та студентів ЧТЕІ КНТЕ Богдана Короп та доцент кафедри фінансів, банківської справи та підприємництва ЧТЕІ КНТЕУ Андрій Круглянко.

Студентські проекти оцінювало журі. Головою журі була доцентка, експерткиня з науки Наталя Бикова. До членів журі увійшли заступник начальника управління молоді та спорту ОДА Артур Боштан, директор комерційний ТОВ «Лангейт» Григорій Прохоренко, керівник національного контактного пункту програми «Горизонт 2020» при ЧНУ ім. Ю. Федьковича Юрій Халавка та заступник Голови правління кредитної спілки «Наші люди», адвокат Олександр Яворський.

На фестивалі розглядалися 10 студентських інноваційно-інвестиційних проектів з Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету:

  • Органічна продукція птахівництва: обліковуємо по новому - Марія Андрухів (наукова консультантка – к.е.н., доцентка Юлія Маначинська);
  • Сакральні об’єкти карпатського регіону як ресурсна складова екскурсійної діяльності - Маргарита Архілюк, Анастасія Пентякова (науковий консультант – к.г.н., доцент Роман Гищук);
  • Вплив іноземного капіталу на фінансову безпеку банківської системи України - Крістіна Петрушко (наукова консультантка – ст. викладачка Антоніна Каспрук);
  • Якість питної води: відтворення на рівні кавових напоїв - Богдан Матвіїв (наукова консультантка – к.б.н., доцентка Тетяна Шкабара);
  • Переробка шин на гумову крихту - Олександр Гринько (наукова консультантка – к.е.н., доцентка Вікторія Вудвуд);
  • Арт-кафе «Food and Music» - Євгенія Замора (наукова консультантка – к.т.н., доцент Каріна Паламарек);
  • Архітектурно-дизайнерська компанія «Minimalism» - Ольга Щавінська (наукова консультантка – к.е.н., доцентка Оксана Верстяк);
  • Мобільний довідково-торговельний додаток «Калинівський ринок» - Андрій Гнатюк (науковий консультант – д.н.держ.упр., доцент Юрій Королюк)
  • Арт-кафе «Лакомка» - Уляна Ухач (наукова консультантка – к.е.н., доцент Тетяна Незвещук-Когут);
  • Швидкий бізнес на повільних равликах - Руслан Барабуца, Олександра Шанюк (наукова консультантка – д.е.н., професорка Світлана Лучи).

Переможцями фестивалю стали роботи Маргарити Архілюк та Анастасії Пентякової «Сакральні об’єкти карпатського регіону як ресурсна складова екскурсійної діяльності» та Андрія Гнатюка «Мобільний довідково-торговельний додаток «Калинівський ринок».

Після завершеня заходу переможці отримали практичні подарунки від управління молоді та спорту обласної державної адміністрації. Решта учасників були відзначені грамотами за перспективність ідей, за інноваційність та креативність, за найкраще обґрунтування фінансово-економічних розрахунків та символічними подарунками.  

За матеріалами ЧОДА.

 
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews