Європейцям презентували картини, що створені у Клеванському госпіталі ветеранів війни

20.05.2019 19:34   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Виставку художніх робіт учасників АТО/ООС, що були створені  ними у Клеванському госпіталі ветеранів війни, показали у Великобританії .

Авторами художніх полотен є учасники збройного конфлікту на сході нашої Вітчизни з усієї країни. Вони створили свої картини під час перебування на лікуванні та реабілітації у медичному закладі на Рівненщині. Виставка називається «Стежками війни» та експонується у місті Лідс. Туди вона помандрувала після презентації у Рівному.

«Це виставка-аукціон. Вона приурочена до Дня вишиванки, який відзначає українська діаспора у Великобританії. Виставка, в першу чергу, спрямована на те, щоб розповісти європейській спільноті про війну в Україні. Окрім того, під час аукціону будуть виручені кошти за полотна, які передадуть авторам - ветеранам АТО. З початку відкриття організатори продали картини на загальну суму півтори тисячі фунтів. Під час відкриття був налагоджений відео-зв'язок з хлопцями із госпіталю, які мали змогу розповісти про себе», - розповіла співорганізатор «Стежками війни» волонтерка Вікторія Шинкаренко.

null
 Фото з FB-сторінки Kudelia Volodymyr

Виставка увібрала близько 200 різних експонатів - від намальованих картин до художнього розпису ящиків з-під снарядів. Доповнюють художні полотна численні фотографії з війни та портрети українських героїв. Також на виставці представлені артефакти з війни – уламки мін і снарядів, що забирали життя або залишили воїнів інвалідами.

null
 Фото з FB-сторінки Kudelia Volodymyr

Захід організований за сприяння численних громадських та волонтерських організацій, зокрема, ГО «Обласна ветеранська спілка АТО Рівненщини», ГО «Допомога Армії Рівне», об’єднання матерів загиблих воїнів «Єдина родина», а також представників української діаспори у Великобританії.

null
 Фото з FB-сторінки Kudelia Volodymyr

 

null
 Фото з FB-сторінки Kudelia Volodymyr

Джерело: http://www.rv.gov.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews