МВФ залишив Україну без траншу: у Зеленського розповіли, що тепер буде

При цьому у Зеленського заспокоюють на рахунок того, що Україна може не отримати траншу МВФ найближчим часом.

21.05.2019 20:02   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: Політека

МВФ не виділить Україні $ 1,3 млрд кредитних коштів найближчим часом. Грошей не буде не дивлячись на те, що в умови для продовження фінансування Київ в основному виконав. Причин кілька. Перш за все – виключення з Кримінального кодексу за рішенням Конституційного суду статті про відповідальність за незаконне збагачення. У МВФ дуже обурені були таким рішенням. Також у фонді не бачать ніякої стабільності в Україні – глава уряду Володимир Гройсман подав у відставку, а парламент очікують позачергові вибори.Також в МВФ не знають, яку тактику буде вести Володимир Зеленський. Саме ця невизначеність не дає можливості отримати України черговий транш за програмою stand by, яку Україна уклала в грудні 2018 року. Це 4-місячна програма обсягом $ 3,9 млрд. 

При цьому у Зеленського заспокоюють на рахунок того, що Україна може не отримати траншу МВФ найближчим часом.

Читайте також

«Не шукайте мене в церкві»: Зеленський влаштував суперечку в мережі з воїном ЗСУ
Чи повторить Зеленський долю Януковича? - Правий сектор
Перші кадрові рішення Зеленського: Буде звільнено відразу п’ятьох скандальних міністрів
 

“Щоб покрити виплати за борговими облігаціями, у нас є резерви Єдиного казначейського рахунку і” подушка безпеки “у вигляді більш $ 20 млрд золотовалютних резервів”, – повідомив радник президента Володимира Зеленського по макроекономічній політиці Олег Устенко.

Місія Міжнародного валютного фонду починає свою роботу в Києві, як і планувалося раніше, 21 травня. Протягом двох тижнів експерти повинні провести оцінку виконання Україною зобов’язань за програмою фінансування stand-by. Підсумком такої роботи зазвичай стає уточнення подальших кроків позичальника і рекомендація ради директорів МВФ про виділення чергового траншу кредиту. 

 

Відімтимо, що у Зеленського планують переглянути програму кредитування і запустити нову.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Політека