Як на Рівненщині стартувало ЗНО

22.05.2019 17:40   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

На Рівненщині 21 травня стартувало ЗНО-2019. Перший предмет – математика. Явка по Рівненщині 97,60%.

Загалом на тестування з’явилося 4 464 учасників. Працювало 18 пунктів тестування. Не обійшлося без порушень. В однієї особи знайшли телефон і випускник покинув аудиторію, де проходило тестування.  

Нагадаємо, що учасники, які порушують правила проведення ЗНО мають право скласти тест тільки наступного року.

«Цьогоріч учасниками ЗНО на Рівненщині стануть 7586 осіб: 60% – одинадцятикласники, 14% – учні ПТО, 21,6 – учні ВНЗ І-ІІ рівня акредитації та 4% – випускники минулих років. Потребу в сурдоперекладі та в тестах з шрифтом Брайля учасники цьогоріч не вказували, але 16 особам з особливими освітніми потребами створять відповідні умови», – зауважила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Варто зазначити, що основна сесія ЗНО, яка стартувала 21 травня тестуванням з математики завершиться 13 червня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 23 травня, з іспанської, німецької, французької мов – 27 травня, з англійської мови – 28 травня, з фізики – 30 травня, з історії України – 4 червня, з біології – 6 червня, з географії – 11 червня.

Інформацію про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 25 червня 2019 року в три етапи: з математики, української мови і літератури та фізики – до 14 червня, з іноземних мов та біології – до 20 червня, з історії України, географії, хімії – до 25 червня.

Джерело: прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews