Буковинський Новинар

Буковинський Новинар

аналітик, журналіст, блогер

Як живуть в'язні Чернівецького СІЗО

23.05.2019 17:01   Автор : Буковинський Новинар
Джерело: CvNews

Хто «сидить» у Чернівецькому слідчому ізоляторі і як проходить день ув’язнених.

Журналісти "Шпальти" дізнавалися в яких умовах перебувають в'язні у Чернівецькому слідчому ізоляторі та хто може їх відвідувати.

null
Фото: Ірина Болеста


В’язні офіційно працевлаштовані й отримують «мінімалку»

У СІЗО 14 засуджених працюють офіційно. Їм зараховують стаж і вони отримують за це мінімальну заробітну плату. Та це дозволено тільки тим, кого рішенням суду залишили відбувати у СІЗО свій термін. 

О 6 годині встають усі ув’язнені, у них є до 30 хвилин для ранкового туалету. Потім їм приносять їжу в камери. На якість їжі в'язні не скаржаться, ба більше, якщо в когось проблеми зі здоров'ям, їм дають окрему їжу, дієтичну.

У бібліотеці величезний вибір книжок. Бібліотекарка Ярослава Василівна працює тут уже 20 років. Розповідає, що частіше затримані просять кримінальну літературу, трилери. Нерідко читають законодавство і фентезі.

null
Фото: Ірина Болеста

 

null
Фото: Ірина Болеста

Мами можуть «сидіти» з дітьми

Одне з того, що нас найбільше здивувало, – кімната для мами з дитиною. Зараз вона порожня, та раніше саме у ній відбували термін вагітні чи ті, у кого дитина віком до трьох років. Всередині є душова кабіна, туалет, ліжко, дитяче ліжко, іграшки.

«Зараз таких затриманих у нас немає, та раніше були. Якщо жінка вагітна – її поселяють сюди. Народжує вона у спеціалізованому закладі, а далі у неї є вибір – віддати дитину додому чи «сидіти» з нею тут», – розповідають співробітники СІЗО.

null
Фото: Ірина Болеста

 

null
Фото: Ірина Болеста

Детальніше про умови та цікаві деталі Чернівецького СІЗО, читайте у матеріали Діани Ватаман на shpalta.media


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews