Програма Європейського Союзу ЕРАЗМУС + розпочалася на Рівненщині

29.05.2019 15:39   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

 В її рамках реалізують проект «Толерантність та міжкультурний діалог» (Tolerance and Intercultural Dialogue). Він триватиме впродовж цього тижня. Його ініціатори – викладачі  Рівненського державного гуманітарного університету подали заявку на участь до Європарламенту й виграли грант.

Як розповідають автори проекту Інна Ногачевська та Галина Ніколайчук, проект передбачає культурний обмін між студентами вищих навчальних закладів.  Того року іноземні молодіжні делегації побували в Азербайджані, а вже цьогоріч приїхали до нас приїхали нас.

null
 Фото прес-служба РОДА

Серед учасників студенти з чотирьох країн – України, Італії, Азербайджану та Великобританії.

Для них проведуть зустрічі з різними навчальними закладами, ровесниками, воркшопи, дискусії, театральні вистави, екскурсії, дегустування національної кулінарії. І все для того, аби ознайомитися з поняттям толерантності у всіх сферах. У 2020 році учасники проекту поїдуть до Італії.

Привітав студентів-учасників міжнародної програми з візитом на Рівненщину заступник голови ОДА Олександр Корнійчук:

«Тема толерантності надзвичайно важлива зараз для нашого суспільства. Адже нині наша країна потерпає від агресії сусідньої держави. Саме тому терпимість до ближнього та примирення має стати нашою новою філософією. Ми кажемо «ні» жорсткості, агресії та конфліктам. Бо Рівненщина є толерантною! Жителі нашої області позитивно ставляться до думок, поглядів, традицій інших народів, національностей. І ми покажемо це нашим гостям».

null
 Фото прес-служба РОДА

Під час зустрічі про толерантність як інструмент міжнародного впливу розповів керівник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Олександр Муран:

«Найяскравіший приклад – це Україна. Починаючи з 2002 року, ми повністю перебували під інформаційним впливом сусідньої країни-агресора. В результаті ми маємо війну на сході. Подібний вплив в різні часи мав і Європейський Союз. Така ситуація змушує деякі країни обмежувати толерантність в деяких проявах. Але в цілому толерантність – це добре. Головне не забувати, що толерантність може стати інструментом, який можуть використати проти вас».

Довідково:

ЕРАЗМУС+ – це програма Європейського Союзу в сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту на період 2014-2020 років. Разом з понад 150 країнами світу, Україна є однією з країн-партнерів (ProgrammeCountries) Програми Еразмус+. Країнами-членами (PartnerCountries) Програми виступають 28 держав-членів ЄС; країни Економічного Союзу. Бюджет програми на 2014-2020 роки складає 14,7 млрд. євро.

Програма підтримує цілі Стратегії Європейського співробітництва у сфері освіти та навчання та Європейської молодіжної стратегії.

Джерело: прес-служба РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews