Німецький письменник та журналіст Ганс Берґель відвідає Чернівці

03.06.2019 22:12   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: promin.cv.ua

5 і 6 червня Deutsches Kulturforum östliches Europa за підтримки Gedankendach проводить у Чернівцях дві надзвичайно цікаві зустрічі.

5 червня о 17:00 у Целанівському літературному центрі чернівчани та чернівчанки матимуть нагоду поспілкуватися з письменником і журналістом Гансом Берґелем. Це людина, яка є свідком цілої епохи. Він – етнічний німець, народився 1925 р. поблизу румунського міста Кронштадта, політичний в'язень, неугодний режиму письменник, якому 1968-го вдалося, за сприяння Гюнтера Грасса, перебратися до ФРН. Берґель був особисто знайомий з деякими чернівецькими письменниками – Ґреґором фон Реццорі, Альфредом Марґул-Шпербером, він є автором публіцистичної збірки «Bukowiner Spuren», яка містить спогади про них. Тривалий час Ганс Берґель мріяв побувати у Чернівцях і тепер він надзвичайно радий можливості побачити сучасні Чернівці й поділитися з містянами та містянками своїми спогадами.
 
Розмова та коротке читання текстів Ганса Берґеля відбудуться німецькою та українською мовами.
 
6 червня за участі режисера Фрідера Шуллера (Румунія, Німеччина) відбудеться демонстрація фільму про румунський період життя Пауля Целана «Im Süden meiner Seele» (1988/1989). Робота над фільмом велася в останні роки режиму Чаушеску й режисерові доводилося долати неабиякі перешкоди, аби цей фільм став можливим.
 
За матеріалами https://promin.cv.ua

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: promin.cv.ua