Кафедральний собор Тернопільської єпархії відзначив храмове свято

04.06.2019 23:39   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: cerkva.te.ua

3 червня Православна Церква вшановує пам’ять царя Костянтина та його матері, блаженної цариці Єлени – легендарних святих IV століття. Саме на їхню честь у Тернополі зводиться величний кафедральний собор в давньовізантійському стилі – головна святиня всієї Тернопільщини. 

Цього року у день храмового свята на запрошення архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора Божественну літургію очолив митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній у співслужінні архієпископа Вишгородського Агапіта, архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона та єпископа Тернопільського і Теребовлянського Павла. У богослужінні також взяли участь благочинні Тернопільської єпархії, настоятелі храмів міста Тернополя, запрошене духовенство з інших єпархій.

Розпочалося святкування чином освячення води, яке з благословення архієпископа Нестора звершили клірики собору.

На богослужінні були присутні представники місцевої влади, навчальних закладів, інтелігенція, численні парафіяни. На службі молився староста собору Юрій Іванович Петрик із родиною. Під час богослужіння до святих Таїнств Покаяння та Євхаристії приступило чимало віруючих.

На запричасному стиху проповідував протоієрей Олег Гах, який розповів про святих Костянтина і Єлену і наголосив на важливості наслідування святих у наш час.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: cerkva.te.ua