«Ніколи не служив». Баканов отримав офіцерське звання екстерном для призначення на СБУ, – ЗМІ

05.06.2019 02:59   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Перший заступник голови Служби безпеки України, фактичний в. о. керівника СБУ Іван Баканов отримав офіцерське звання за декілька днів до свого призначення. Як повідомляє УНН, Баканов отримав звання лейтенанта.

Зроблено це було для того, щоби силовик мав можливість бути призначеним на посаду першого заступника голови Служби безпеки – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Під час відпустки Василя Грицака Іван Баканов де-факто виконує обов’язки голови спецслужби.

За даними видання, раніше Баканов не служив і не перебував на військовому обліку. Як відомо, колишній юрист “Кварталу 97” – друг дитинства, земляк і однокашник нинішнього президента Володимира Зеленського.

Зеленський – військовозобов’язаний, але у 2014 році порушив законодавство про військовий облік і військову службу, проігнорувавши чотири повістки до військкомату за мобілізацією. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews