Люди самі мають вирішувати напрямок розвитку - в цьому головна ідея децентралізації, - Прем'єр-міністр

10.06.2019 17:11   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Мешканці об' єднаних громад отримали право самим вирішувати напрямок розвитку і реалізовувати ті проекти, які несуть нову якість життя.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись з мешканцями Вороновицької об' єднаної територіальної громади, що на Вінниччині. Глава Уряду працює сьогодні в області, і однією з тем зустрічей є перебіг реформи місцевого самоврядування та аналіз першого етапу її впровадження.

Вінницька область є одним з регіонів - лідерів змін. Тут сформовані 35 спроможних громад із 59 запланованих. Всі вони мають прямі відносини з бюджетом, отримують державну підтримку по лінії Державного фонду регіонального розвитку і формують власні доходи.

Так, консолідований бюджет Вороновицької ОТГ, де проживають 8 тис. жителів, за три роки зріс з 7 млн грн до 51 млн, обсяг медичної та освітньої субвенції громаді лише цього року - 17,3 млн грн. Тут оновлюють дороги, соціальну інфраструктуру, залучають приватний бізнес до співпраці. В планах на найближчі роки - запуск ліній муніципального транспорту, оновлення водогонів, розбудова індустріального парку.

"Люди мають самі вирішувати, як розвиватися. Це та ідеологія, яку ми закладали в реформу, - сказав Володимир Гройсман. - При цьому розвивати треба і інфраструктуру, і соціальну сферу, і культуру. Вчора був на оперному фестивалі в Тульчині. Вважаю, що такі події можуть і мають відбуватися у кожній громаді".

Жителі Вороновиці, у свою чергу, відзначили, що реформу децентралізації необхідно закріпити на конституційному рівні. Зупинити зміни, на думку людей, неможна.

За матеріалами КМУ.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews