840 млн грн «теплих кредитів» із прогнозованих 1,1 млрд грн вже видано сім’ям у цьому році

12.06.2019 19:39   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Фактично за три місяці, із березня до початку червня ц. р., українські родини вже встигли залучити майже 840 млн грн «теплих кредитів» із прогнозованих 1,1 млрд грн у 2019 році.

Так, за перший тиждень червня видано ще близько 50 млн грн «теплих кредитів», зокрема:

- більше 28 млн грн - для ОСББ;

- понад 16 млн грн - на утеплення приватних будинків;

- 1,6 млн грн - на твердопаливні котли.

Зважаючи на високий попит на «теплі кредити», деякі банки вже завершили збір заявок на кредитування внаслідок вичерпання фінансування.

Водночас ще є можливість скористатися програмою, а саме:

- для ОСББ – в Укргазбанку та Ощадбанку;

- для фізичних осіб – в Укрексімбанку.

Окрім цього, можна отримати подвійну чи навіть потрійну компенсацію за «теплими кредитами», скориставшись додатково місцевими програмами підтримки (http://saee.gov.ua/uk/programs/map).

Саме так вчинило ОСББ «Сонячний» у Києві. У багатоповерхівці замінили вікна та двері, модернізували ІТП, встановили датчики погодного регулювання, утеплили торці. Завдяки цьому споживання тепла зменшилося на третину.

Такий енергоефективний проект коштував для ОСББ «Сонячний» майже 7 млн грн, з яких 70% (майже 5 млн. грн) компенсувало місто.

При цьому решта суми – 2 млн грн – це «теплий кредит», з якого понад 780 тис. грн відшкодувала держава, а ще майже 600 тис. грн - місто. У результаті мешканцям зазначеного ОСББ довелося сплатити лише близько 600 тис. грн із усієї вартості проекту.

Загалом у ц. р. понад 90 тис. родин, а також більше 880 ОСББ стали учасниками Урядової програми «теплих кредитів».

За матеріалами КМУ.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews