На Буковині за компенсацією на послугу «муніципальна няня» звернулося 18 молодих сімей

13.06.2019 08:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Що таке соціальна програма «Муніципальна няня» і кому вона потрібна? Чи працює вона взагалі і хто має шанс отримати ці гроші? Саме такі питання ставляться молодими батьками працівникам соціального захисту населення.

Так, програма вже працює і молоді сім’ї отримують додатково 1626 грн. компенсації на послуги няні , крім 860 грн. на дитину віком до трьох років. У Чернівецькій області за компенсацією на послугу «муніципальна няня» вже звернулося 18 молодих сімей і щомісячна виплата їм складає 29268 грн.        

Порядок відшкодування вартості  послуги  з  догляду за дитиною до трьох років «муніципальна   няня»   затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 р. № 68.

Вказана соціальна програма має на меті не тільки допомогу молодим сім’ям, але і дає можливість особам, які надають послуги няні не просто заробити кошти на проживання, а і набути страховий стаж,  необхідний для призначення пенсії.

За матеріалами ЧОДА.

null
 

 

 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews