У Дубні атовець виграв будинок. Проте міг би його не отримати

Коли б не прийшов на засідання ще один депутат

20.06.2019 15:40   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Незвично розпочалася чергова сесія Дубенської міської ради минулого тижня – зі звернення нардепа Олександра Дехтярчука. Після цього присутні перейшли до запитів, заяв та звернень. Секретар Віктор Недашковський озвучив запити Марії Іванової про капітальний ремонт ЗОШ № 6, Миколи Стрільчука про викиди нечистот біля вул. Тиха.

Окрім письмового запиту Юрія Момотюка щодо водовідведення, обранець висловив ще й незадоволення людей стосовно неналежного благоустрою на Кар’єрах, які, за його словами, є єдиним місцем відпочинку в Дубні та на нього варто виділити кошти. Усний запит Олександра Пастуха стосувався проблем з воронами в районі 5 школи.

Ольга Коцюба звернулася до присутніх, вже вкотре наголосивши на необхідності придбання у пологовий нового дорогого обладнання.
«Вважаю особистою образою публічне запевнення начальника охорони здоров’я, що лапароскоп закладу непотрібний. Прошу пояснити, як проводитимуть повноцінне обстеження та виявлення патології, яка діагностується цим апаратом у закладі, який надає вторинну допомогу в Дубенському окрузі. Тоді не зможе взагалі функціонувати такий заклад», – зачитала свій запит з місця депутатка.

Мер відповів, що цю проблему вирішать і погодився, що обладнання місту потрібне, але не в шкоду іншим важливим для Дубна питанням. А начальник відділу хорони здоров’я Василь Круцик заявив, що це його особиста думка і вона не змінилася.
Зацікавлення присутніх викликало звернення від фракції «Укроп». Обранці просили розглянути можливість виділити позачергово земельну ділянку під будівництво житлового будинку колезі та батькові 4 дітей Віктору Тимруку.

Депутат переміг в акції «Епіцентру» і має можливість отримати новий будинок. Проте умовою акції є наявність у переможця земельної ділянки для будівництва. Головна проблема ще й в тому, що цю ситуацію потрібно терміново вирішити, адже багатодітний батько може втратити можливість отримати нове житло. Оскільки проєкт рішення земельна комісія вже підготувала, залишалося лише внести зміни до порядку денного. Для цього необхідно, щоб 2/3 з загальної кількості депутатів підтримали пропозицію додати питання. Оскільки в залі не вистачало одного обранця, мер поставив завдання його знайти, після чого присутні перейшли до розгляду наступних питань.

Також Віктор Недашковський зачитав відповідь від обласного керівництва щодо стану річки Іква. У документі йшлося, що фінансувати приведення водойми в належний стан мають з державного бюджету.
На цьому запити закінчилися, а про деякі інші з них Інформаційний портал м. Дубно писав напередодні.

Ще на минулій сесії депутати почали обговорювати питання стосовно відшкодування коштів за пільговий проїзд Львівській залізниці. І хоча до керівництва дирекції було багато запитань, на цій сесії мали б виділити гроші на компенсацію.

«За 2018 рік перевезли 27 тис. 720 пасажирів пільгової категорії, тобто сума компенсаційних виплат становить 623,9 тис. гривень. Крім того, до бюджету міста надійшло податку того ж року на доходи фізичних осіб від Рівненської дирекції залізничних перевезень 264,2 тис. грн. Ми зробили розрахунок і передбачаємо в програмі 223 тис.», – детальніше пояснила начальниця управління праці та соцзахисту населення Валентина Бущук.

Проте, це рішення підтримали лише 17 депутатів, чиїх голосів не вистачило, щоб його прийняти. Після повторного «розжовування» питання начальницею управління, Василем Антонюком та іншими, обранці до розгляду питання повернулися і все ж підтримали проєкт рішення.

Запитання до іншого пункту порядку денного, а саме: Про порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств були в Миколи Стрільчука:
«Комунальна комісія додає 4 пункт: «Зняти з контролю рішення міської ради про оприлюднення інформації щодо діяльності комунальних підприємств, як таке, що виконане». Тепер я беру інформацію з цього проєкту рішення:

«Станом на 1 червня подання інформацій комунальними підприємствами Дубна є незадовільною. Необхідну інформацію відділ інформаційно-комп’ютерного забезпечення вимагає по декілька разів, а в деяких випадках вона взагалі відсутня і по даний час. Хочеться зазначити, що КП «Житловик» гірше всіх ставиться до подачі інформації».

Також у підсумках йшлося, що за вчасну подачу інформації відповідають керівники. А Микола Стрільчук вважає, що в разі невиконання рішення обранів очільників підприємств потрібно штрафувати.

Начальник інформаційно-комп’ютерного відділу Юрій Яцюк пояснив, що це питання є вимушеним через постанову Кабміну, тобто відтепер взагалі формат та інші умови подання інформації змінили. Після цього присутні проголосували позитивно за зміни, виключивши пропозицію комунальної комісії щодо контролю міської ради над оприлюдненням інформації підприємствами.

Далі депутати мали б погодити рішення виконкому щодо розміщення об’єктів сезонної торгівлі. Але виникло питання, що ж саме відноситься до цього виду продажів.

«Давайте все ж будемо називати речі своїми іменами – що ж це за сезонна торгівля, це ж неправда. Люди 3 роки сидять на одному місці і все як має бути», – висловив свою думку Юрій Момотюк.

Оскільки ще обранці мали запитання до розміщення об’єктів сезонної торгівлі в місті присутні вирішили це питання перенести.

Також депутати вирішили передати фігури в парку Шевченка КП «Дубноводоканал». Це дасть змогу ремонтувати дерев’яні скульптури. Таку пропозицію обранці підтримали.
Так як все ж вдалося знайти ще одного обранця, відразу присутні проголосували за внесення у порядок денний питання щодо виділення земельної ділянки Віктору Тимруку. Прихід депутата Юрія Коханця врятував право власності колеги над випадково виграним житловим будинком. Це питання вирішили розглянути першим з земельних, яких опісля було ще понад 70.

Джерело: http://03656.com.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews