Буковинцям пропонують півтори тисячі вакансій

26.06.2019 20:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

На Буковині служба зайнятості пропонує шукачам роботи більше 1,5 тис. вакансій, середній розмір заробітної плати по них складає 5,9 тис. грн. Кожна четверта пропозиція роботи на підприємствах переробної промисловості, у сільському, лісовому та рибному господарстві (12,7%), оптовій та роздрібній торгівлі (11,0%), у сфері надання транспортних послуг (9,3%). 

«У порівнянні із минулим роком середня зарплата по вакансіях зросла на 1,2 тис. грн. Найбільшу заробітну плату пропонували роботодавці м.Чернівці – 6,3 тис. грн, у Глибоцькому та Герцаївському районах – 5,8 тис. грн, м.Новодністровськ – 5,6 тис. грн, Кіцманський і Хотинський райони – 5,2 тис. грн. В інших районах середній розмір оплати праці коливався від 4,4 тис. до 4,9 тис. гривень», – інформує директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Середній розмір оплати праці у вакансіях кваліфікованих робітників з інструментом – 7 тис. грн, державних службовців, керівників, менеджерів – 6,1 тис. грн, для робітників з обслуговування та експлуатації устаткування і машин  – 6 тис. грн, для фахівців – 5,5 тис. грн, у представників найпростіших професій – 5,1 тис. грн, кваліфікованих працівників сільського, лісового та рибного господарства – 4,9 тис. грн, працівників сфери торгівлі та послуг – 4,8 тис. грн, технічних службовців – 4,6 тис. грн.

Найвищу зарплату –  15 тис. грн роботодавці пропонують керуючому дільницею (сільськогосподарською), начальнику сектору та техніку-технологу у текстильній та легкій промисловості, 12 тис. грн – модельєру-конструктору, складальнику деталей та виробів, 11 тис. грн – судовому експерту, 10,8 тис. грн – котельникам, 10,5 тис. грн – електромонтажникам-схемникам, 10 тис. грн – програмісту прикладному, модельєру, техніку-технологу з виробництва меблів, представнику торговельному, слюсарям-електромонтажникам, машиністам крану автомобільного, 9,9 тис. грн – енергетику, 9,8 тис. грн –  інженеру з організації експлуатації та ремонту, 9,6 тис. грн – машиністу екструдера, 9,5 тис. грн – взуттьовику з пошиття ортопедичного взуття, 9,4 тис. грн –  оператору пакетоформувальних машин, 9 тис. грн – начальнику виробництва, механіку-налагоджувальнику.

За матеріалами ЧОДА
null
 
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews