Жінки Гощі і Смиги розвиватимуть партнерство обох громад за грантові кошти (Відео)

27.06.2019 16:42   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: gromadyrivne.blogspot.com

Під час проведення XV Українського муніципального форуму на робочій нараді секції АМУ з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків було оголошено результати конкурсу заявок на фінансування короткострокових ініціатив зі сприяння участі жінок у місцевому економічному розвитку. 

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та головний експерт з міжвідомчої співпраці та економічного розвитку Проекту ПРОМІС Олександр Ігнатенко урочисто оголосили проекти-переможці конкурсу короткострокових ініціатив, що сприятимуть участі жінок у місцевому економічному розвитку. 

Однією з переможниць є ГО «Центр суспільних дій Civitas», яка в партнерстві з Гощанською і Смизькою селищними радами проведе ряд воркшопів для активізації місцевих жінок, створення двох жіночих організацій та розробки стратегії їх розвитку. Також проект підтримало Рівненське регіональне відділення АМУ, яке допомагатиме з проведенням конференцій та поширенням інформації про проект.

Під час форуму в Одесі громади  презентували проект «Посилення впливу жінок Гощанського району та Смизької ОТГ на  ухвалення рішень на місцевому рівні шляхом створення громадських організацій», який Гощанська селищна рада та Смизька ОТГ виграли у співпраці із Центром громадських взаємодій «СІВІТАС» на конкурсі гендерних ініціатив Асоціації Міст України. Проект в Одесі презентувала голова Молодіжної ради Смизької ОТГ Вікторія Костюк.  Голова Гощанської селищної ради Микола Панчук під час представлення проекту розповів чому в Гощі важливо писати та реалізовувати проекти на таку тематику.

«Ми зацікавлені в розвитку інституцій громадянського суспільства в Гощі та Гощанському районі, – наголосив Микола Панчук. – Важливою складовою в цьому процесі є інтеграція жінок в суспільне життя регіону. Найпростіше це зробити шляхом створення громадської організації, яка б акумулювала інтелектуальні, творчі ресурси місцевих лідерок й впливала на формування пріоритетних напрямків життєдіяльності селища. Потрібно реалізовувати проекти із урахуванням інтересів усіх членів громади й формувати сталу платформу для розвитку громадянського суспільства, популяризувати Гощу, як селище, яке підтримує інноваційні ідеї, сприяє їхньому втіленню й дає рівні можливості для жінок та чоловіків».

Вікторія Костюк переконана -  проект буде корисним всім учасницям, тому запрошує долучатися усіх зацікавлених жительок Рівненщини!

На конкурс гендерних ініціатив Асоціації Міст України подали 40 конкурсних пропозицій. 9 з них, поміж ними й проект, написаний у партнерстві Рівненських громад, підтримали. 

За матеріалами Офісу реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Відео: https://ritm.tv/ 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: gromadyrivne.blogspot.com