Новини Львівщини

Новини Львівщини

блогер, оглядач, журналіст, LvNews

Чому олігарх Ігор Коломойський підтримав партію «Голос»?

Ігор Коломойський підтримав Вакарчука, бо має з ним спільні погляди?

08.07.2019 21:05   Автор : Новини Львівщини
Джерело: LvNews

Олігарх Ігор Коломойський відкрито підтримав партію “Голос” Святослава Вакарчука, яку назвав одним з двох фаворитів поряд зі Слугою народу. Олігарх також натякнув, що сподівається на коаліцію.

Прихильність виявляється не лише на словах. Більшість сюжетів на телеканалі 1+1 щодо “Голосу” йдуть у позитивному контексті. Між самим лідером “Голосу” і Коломойським доволі теплі стосунки. Святослва Вакарчук має спільні проекти у бізнесі Коломойського, як і його колега з табору “нових облич” Володимир Зеленський. Зокрема лідер партії “Голос” активно співпрацює з проектом “Голос країни”, що йде на 1+1.

Прихильність Коломойського до партії “Голос” Святослава Вакарчука можна пояснити кількома причинами.

По-перше, Вакарчук пов’язаний з олігархами, зокрема з Віктором Пінчуком та Михайлом Фрідманом. Про це писало “Радіо Свобода” у своїй редакційній колонці. Ймовірно є очікування, що “Голос”, як і Слуга народу не руйнуватимуть уставлену систему олігархічних зв’язків. Адже можна випадково “зачепити і друзів”. Крім того олігархи завжди можуть між собою домовитися, як це не раз було в новітній історії України.

По-друге, “Голос”, як і Слуга народу відкрито говорять про потребу вільного продажу землі. На цьому наполягають і окремі закордонні потенційні спонсори такі, як Джордж Сорос. У нинішніх умовах для власників землі і країни — це означатиме грабунок. Проте великий олігархічний бізнес готовий скупити землю за безцінь, як колись сам Ігор Коломойський, Віктор Пінчук, Ренат Ахметов та інші скуповували за безцінь українську промисловість. Того ж “дикого ринку” прагнуть і окремі ліберальні сили за кордоном, до яких належить і команда Сороса.

По-третє, Коломойському потрібен мир “будь-якою ціною”, навіть шляхом втрати частини суверенітету. Саме тому олігарх називає війну в Україні “громадянським конфліктом” і не проти особливого статусу Донбасу.  Такого ж “миру за будь-яку ціну” прагнуть і інші олігархи, зокрема Віктор Пінчук та Ринат Ахметов, бізнес яких дуже втрачає від обмежень торгівлі з Росією. Схоже, що у лідера “Голосу” також є схильність до “великих компромісів”, як і у «Слуги народу». Про потребу проведення референдуму щодо федералізації та державного статусу російської мови Вакарчук говорив ще у 2014, як і теперішній президент Володимир Зеленський.

Саме навколо “встановлення миру” можуть об’єднатися вже у наступному парламенті Слуга народу і “Голос”.

 

По-четверте, партія “Голос” сильно забирає у проєвропейських та патріотичних сил, менш схильних здавати зовнішню політику. До таких належить і Європейська солідарність, а щодо її лідера Петра Порошенка у Коломойського є особиста образа. Він готовий зробити все, щоб знищити конкурента політично.

По-п’яте, Коломойському та іншим олігархічним колам вигідний парламент дилетантів. Поки “слуги” і “голосисті співаки” розбиратимуться у політиці та економіці, олігархи творитимуть свою політику, де головним буде аж ніяк не інтерес держави. Переважатиме інтерес приватного бізнесу. Навіть ціною української нації. В тому, що парламент буде вкрай некомпетентний можна не сумніватися. Чинний президент плутає Словаччину і Словенію. Його адміністрація переносить столицю Канади з Оттави у Торонто, а лідер “Голосу” не знає скільки українці сплачують за газ. Очевидно, що такий парламент робитиме багато помилок.

Буде повністю керованим ззовні. Керований олігархами.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews