ОТГ на Гощанщині допустила фінансових порушень майже на 4 мільйони

08.07.2019 21:49   Опубліковано : Людмила Марчук
Джерело: RvNews

Спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели державний фінансовий аудит бюджету об’єднаної територіальної громади села Бабин Гощанського району Рівненської області за 2016-2018 роки та встановили факти незабезпечення ефективного використання бюджетних коштів на загальну суму 3 969 тис. гривень.

Зокрема, проведеним аудитом виявлено, що через невжиття необхідних заходів щодо стягнення податкової заборгованості зі сплати платежів та розірвання договорів оренди з ПП «Овас» після визнання його банкрутом і передачі цих земельних ділянок іншим орендарям втрачено можливість наповнення бюджету Бабинської ОТГ в 2017-2018 роках надходженнями від орендної плати за землю на суму 1 784,4 тис. гривень.

За умови укладання договору оренди на земельну ділянку з новим власником виробничих приміщень (у січні 2019 року приміщення банкруту ПП «Овас» продані) доходи  бюджету Бабинської ОТГ збільшаться на 667,0 тис.грн на рік.  

У 2018 році за рахунок коштів освітньої субвенції придбано 2 спеціалізованих шкільних автобуси без дотримання умов співфінансування, тобто не забезпечено співфінансування за рахунок коштів бюджету об’єднаної громади на суму 1036,7 тис. грн.

Також встановлено інші факти неефективного використання бюджетних коштів, а саме: на сплату єдиного соціального внеску на зарплату працівників, які працювали на неповну ставку,виготовлення проектно-кошторисної документації з виконання капітальних ремонтів, за якими в досліджуваному періоді фінансування та роботи не проводились, проведення видатків з утримання установ, які не є першочерговими тощо.

За результатами аудиту надано низку пропозицій, реалізація яких сприятиме забезпеченню дотримання вимог бюджетного законодавства, уникненню необґрунтованих витрат, врахуванню усіх можливих резервів наповнення сільського бюджету та підвищенню ефективності використання бюджетних коштів.

Про результати контрольного заходу поінформовано  Рівненську обласну державну адміністрацію та Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України. 

  

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби  в Рівненській області


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews