До Нової української школи у Рівненській області підуть 36 тисяч дітей

10.07.2019 20:45   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Це учні перших та других класів, а також третьокласники чотирьох пілотних шкіл області. Вони навчатимуться за принципами Нової української школи.

Загалом по Україні це 1 мільйон учнів. Під час селекторної Координаційної ради з питань реформи в освіті Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що 1 вересня усі першокласники повинні сісти за нові парти в облаштованих класних кімнатах. Усі закупівлі повинні бути проведені вчасно.

Участь в онлайн-засіданні з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом та профільним міністром Лілією Гриневич у Рівному взяли в.о. голови ОДА Ігор Тимошенко, профільна заступниця Світлана Богатирчук-Кривко, начальник управління освіти області Григорій Таргонський, фахівці освітньої галузі.

Цьогоріч загальний обсяг освітньої субвенції для Рівненщини склав 106 мільйонів гривень.

Як повідомила профільна заступниця голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, перша субвенція у розмірі 38 мільйонів гривень надійшла для потреб НУШ – на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, комп’ютерного та мультимедійного обладнання та меблів.

«Кошти цієї субвенції ми вчасно розподілили міжмісцевими бюджетами ще у березні на обласній сесії. А вже на наступній сесії, 14 червня, ми поділили гроші другої субвенції. Це вже 68 мільйонів. Ці гроші підуть на придбання шкільних автобусів, комп’ютерів, на якісні Інтернет-послуги в закладах освіти. Тому дякую за злагодженість і обласним депутатам, і управлінцям на місцях, які вчасно виділили співфінансування», – прокоментувала Світлана Богатирчук-Кривко.

Прем’єр-міністр нагадав, що реформа освіти передбачає вирішення цілого спектра питань – ліквідацію черги до дитячих садочків у 2020 році, матеріальне забезпечення шкіл, впровадження нових технологій у професійно-технічному навчанні.

null
 Фото прес-служба РОДА

Особливу увагу звернули на заробітну плату вихователів, вчителів, майстрів, поставивши це питання в першу позицію пріоритетності. Уряд запропонував сталі переваги, моделі та стратегії, а місцева влада має показати дієві практики.

«Відомі випадки, коли вчителям були встановлені низькі надбавки, при цьому, на кінець року, були залишки освітньої субвенції. Згодом, залишки освоювали на ремонти. Така практика неприпустима, адже Нова українська школа неможлива без сучасного вчителя. Першопрохідці мають отримувати 30% надбавки», – зауважує міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Тим часом, вже до кінця цього року на Рівненщині свою кваліфікацію підвищать близько 1 тисячі вчителів-початківців та 80 педагогів інклюзивно-ресурсних центрів.

null
 Фото прес-служба РОДА

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews