Стало відомо, скільки прикарпатці платитимуть за електроенергію в умовах нового ринку

13.07.2019 20:34   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Галка

Першого липня в Україні повністю вступили в дію нові правила ринку електричної енергії – реформа у сфері електроенергетики завершилася. Новий ринок передбачає запровадження нової моделі взаємовідносин між виробниками, постачальниками та споживачами електроенергії.

Досі всю електроенергію від різних постачальників – атомних та теплових електростанцій, гідрогенерацію, «зелену» енергію, умовно кажучи, збирали в один Оптовий ринок, з якого вона потрапляла до споживачів. Тепер же електроенергію постачальникам будуть продавати безпосередньо виробники на нових майданчиках торгівлі, пише - Галка.

Україна здійснила перехід до конкурентних механізмів, які дозволяють  виробникам електроенергії пропонувати свій товар за власними цінами та конкурувати між собою за покупців, інформує пресслужба ТОВ «Прикарпатенерготрейд».

Український Уряд захистив населення від різкого стрибка цін, поклавши на учасників ринку зобов’язання забезпечити ту ж саму ціну для побутових споживачів, яка діяла до старту роботи ринку. В Івано-Франківській області це 90 копійок за кіловат-годину (при споживанні до 100 кВт*год) та 168 копійок за кіловат-годину (при споживанні понад 100 кВт*год). Тобто, тарифи для населення залишилися без змін.

Нові відносини між суб’єктами нового ринку ніяк не вплинули і на існування так званих дифтарифів для населення. Тарифи на електроенергію, диференційовані за періодами часу, для населення також залишилися без змін. Як і раніше, за споживання за двозонним обліком мешканці сплачуватимуть 0,5 тарифу з 23-ої години до 7-ої години та повний тариф у інші години доби.

Дізнатися більше про тарифи, диференційовані за періодом часу, можна на сайті ТОВ «Прикарпатенерготрейд», а перейти на зонний облік споживання електричної енергії можна у Центрах обслуговування клієнтів ТОВ «Прикарпатенерготрейд» за місцем проживання.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка