Чернівецька область: рятувальники продовжують роботу з дітьми в період канікул (Фото)

17.07.2019 23:41   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У дитячому віці діти надзвичайно швидко запам’ятовують те, що побачили, відчули, про що почули від авторитетних для них людей. Тому рятувальники часто проводять заходи для підростаючого покоління.

Із раннього віку рятувальники допомагають сформувати у дітей відповідальне ставлення до дотримання правил безпеки у всьому – під час відпочинку, вдома, коли малеча залишається одна чи перебуває серед колективу. Вогнеборці навчають їх правил безпеки, розповідають, наскільки важливо їх дотримуватись, пояснюють, що трапляється, якщо ігнорувати застереження рятувальників, демонструють, як працівники Служби порятунку виконують свою роботу.

Так, сьогодні для малечі рятувальники організували навчальне заняття та провели екскурсію. Зокрема, фахівці Кельменецького районного сектору Управління ДСНС зустрілися із дітками, що перебувають в таборі Мошанецького ЗНЗ. Рятувальники нагадали їм правила пожежної безпеки під час літніх канікул. Вогнеборці розповіли, як потрібно поводитись, щоб не допустити пожежі, та як діяти, коли вона вже сталася. Рятувальники продемонстрували дітям первинні засоби пожежогасіння, навчили, як ними користуватися. Додатково працівники Служби порятунку вели мову про безпечний відпочинок дітей на водоймах та у лісі влітку.

Малеча із стем-школа «Інвентор» з міста Чернівці побувала на екскурсії у пожежно-рятувальній частині. Рятувальники організували для дітей показ спеціального спорядження, яке використовують працівники Служби порятунку під час ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій,  продемонстрували спеціальні костюми вогнеборців, дали приміряти захисні каски, навчили, як правил безпеки. Все це викликало чималий інтерес у школяриків.

Сподіваємось, отримані під час зустрічей з рятувальниками знання дітям допоможуть уникнути загрозливих ситуацій, спонукають бути обережними і свідомими щодо власної безпеки.

Прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області

null


 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews